ERC d'Alcover proposa publicar un mapa amb els recorreguts dels camins del municipi

ERC presenta al Ple municipal d'Alcover d'aquest divendres, 6 de juliol, una proposta inspirada en les experiències de dos dels pobles veïns, l'Albiol i la Selva del Camp, que han publicat en els darrers anys els mapes de camins dels respectius termes. L'elaboració d'aquests mapes va requerir una feina prèvia de camp, en què es van identificar, documentar i senyalitzar diversos recorreguts en cada municipi, i la maquetació del plànol, que conté el mapa pròpiament dit per una banda i textos i fotos sobre les rutes per l'altra. En tots dos casos el mapa es va publicar en una editorial especialitzada en plànols d'excursions, i s'ha distribuït en llibreries de tot el país.

A Alcover no existeix un plànol d'aquestes característiques. Els camins del poble queden recollits en el plànol comarcal i en el de les muntanyes de Prades, però amb un nivell de detall insuficient. Segons el regidor republicà Josep Maria Flores, en un plànol així els camins són "simples línies de color, sense cap indicació que digui si val la pena anar-hi". És per això que des d'Esquerra proposen que es defineixin unes rutes al voltant d'Alcover, cap a totes les direccions. Si bé un plànol editat per l'Ajuntament d'Alcover al 2015 recollia algunes rutes per la vall del Glorieta, i recentment s'ha recuperat el camí dels Quins, d'aquest darrer no n'hi ha informació impresa, així com tampoc s'han definit rutes en la resta del terme municipal. Fins i tot es dóna el cas que els plànols de la Selva i l'Albiol proposen recorreguts que passen pel terme d'Alcover, i dels quals no es dóna informació des d'Alcover.

Esquerra proposa que la recuperació de camins es faci mitjançant un procés participatiu, en què veïns i entitats puguin aportar propostes, fotografies i històries sobre els diversos camins, i amb la implicació de l'Ajuntament per anar-los endreçant i senyalitzant. L'objectiu fonamental és fomentar que els alcoverencs i alcoverenques facin salut mentre descobreixen o redescobreixen racons del seu terme, més enllà del popular camí principal de la vall del Glorieta. Al mateix temps, el fet que els mapes tinguin una àmplia distribució a les llibreries catalanes garantirà que Alcover sigui més conegut pel públic especialitzat, amant de l'excursionisme i respectuós amb el medi natural, en una millora de la qualitat del turisme a Alcover per la qual els republicans aposten.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada