Agricultura atorga el diploma de Mestre Artesà Alimentari al pastisser de l'Espluga David Ferrer

El pastisser de l'Espluga de Francolí David Ferrer Ferré és un dels 26 artesans catalans que han estat recorreguts pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari d'aquest 2018, d’acord amb les propostes presentades i amb l'informe favorable de la Comissió. En concret, es tracta de 6 carnissers, cansaladers i xarcuters, 9 forners, 9 pastissers i 2 xurrers.

El Diploma de Mestre artesà s'atorga a aquells artesans que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària en algun dels oficis que especifica el Decret, que han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i que disposen del carnet d'artesà alimentari.
Per tant, l'atorgament del diploma significa el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només podrà ser atorgat a persones a les qual se'ls pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l'ofici.

Val a dir que la normativa estableix que el Departament atorgarà aquests diplomes a artesans que siguin proposats per les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans o amb sol·licitud dels interessats. Les propostes es presenten durant l'últim trimestre de cada any, i l'atorgament requereix informe favorable de la Comissió d'Artesania Alimentària Catalana. (Foto: Carquinyolis Ferrer/Facebook).
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada