Montblanc avança cap a l'establiment de la recollida de residus urbans porta a porta

Dimecres, 6 de juny, el Ple de l'Ajuntament de Montblanc va aprovar per unanimitat el conveni amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà per a la prestació del servei integral de recollida porta a porta, el transport i el tractament de residus sòlids urbans. L'objectiu del conveni és establir els pactes necessaris entre ambdues administracions per dur a terme una prova pilot d'un servei de recollida porta a porta al casc antic de Montblanc, delimitat pel recinte emmurallat.

El servei consistirà en realitzar un servei de recollida porta a porta dels residus municipals de Montblanc, concretament a l'interior del recinte emmurallat; cada habitatge disposarà de dos cubells: un de marró de 25 litres per la FORM, i un altre, també de marró però amb tapa taronja, per al multiresidu (envasos, paper i rebuig) de 30 litres; la recollida es realitzarà amb una periodicitat diària, segons el tipus de residu, de diumenge a divendres; per al vidre, es mantindran els contenidors iglús del sistema actual; la ruta de recollida s'iniciarà a les 10 de la nit; durant el mes de setembre, es posarà en marxa la campanya d'educació ambiental per a la implantació del servei, que consistirà en material divulgatiu, campanya als mitjans de comunicació i repartiment del material per a cada usuari; i realització d'un servei de recollida de voluminosos, un dia per setmana, prèvia demanda.

L'inici del servei es preveu que sigui el dia 1 d'octubre de 2018 i tindrà una durada de sis mesos de prova pilot. El pressupost del servei de recollida, durant els sis mesos de la prova pilot, és de 48.000 euros, dels quals el consistori montblanquí pagarà la meitat, 24.000 euros.

El conveni obliga a l'Ajuntament de Montblanc a procedir al tancament de les àrees soterrades que es troben a l'interior del municipi; adaptar el servei de neteja viària municipal al nou servei de recollida; coordinar amb la policia local les possibles incidències i modificacions del trànsit, amb la implantació del nou servei; coordinar amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la policia local i la brigada municipal els actes festius que puguin provocar modificacions en el nou servei de recollida porta a porta; i designar un representant que supervisi i coordini, conjuntament amb el consell comarcal, el projecte.

La vigència del conveni és de sis mesos, que és la durada de la prova pilot. En cas que s'acordi la continuïtat d'aquest nou servei, es podrà prorrogar fins a l'aprovació del nou conveni per a la gestió integral dels residus municipals.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada