L'Ajuntament de Montblanc insta als propietaris de parcel·les a fer-ne la conservació

Als diferents barris de Montblanc existeixen un gran nombre de parcel·les amb excés de vegetació i, en alguns casos, en un lamentable estat d'abandonament i brutícia. Aquesta situació pot donar lloc a la proliferació d'animals com rates, serps... així com constituir un focus d'incendi durant tot l'any, i fer-se potencialment perillós en els mesos d'estiu. A tot això han de sumar-se les molèsties que comporta als veïns, residents habituals o no, d'altres parcel·les properes per la pudor, les plagues d'insectes, etc.

D'acord amb la legislació urbanística vigent a Catalunya, els propietaris de les finques estan obligats a mantenir-les sempre, i especialment en la temporada d'alt risc d'incendi, en les condicions de seguretat, salubritat, decòrum i ornat públic adients i retirar la mala herba i les escombraries, si és que n'hi ha, i dipositar-les en un abocador autoritzat.

Per tot això, l'Ajuntament de Montblanc comunica a tots els ciutadans afectats la necessitat de la neteja periòdica de les parcel·les i informa que el seu incompliment serà objecte de sancions urbanístiques. Per tant, tots aquells ciutadans que, per no haver-ho fet voluntàriament, hagin de ser requerits per l'Ajuntament perquè netegin la seva parcel·la, seran sancionats amb 300 euros si netegen dintre del termini establert per l'Ajuntament d'un mes i 400 euros si netegen fora d'aquest termini i abans de 2 mesos.

Si incompleixen totalment aquests terminis, es valorarà la quantia de la sanció en funció de la perillositat que suposi l'estat de la parcel·la. En els casos que l'Ajuntament consideri que l'estat d'una parcel·la comporta un alt risc de perillositat, podrà executar els treballs subsidiàriament a càrrec de l'interessat. Finalment, es recomana l'ús de mètodes mecànics, i no l'ús d'herbicides, per a evolucionar cap a un Montblanc lliure de tòxics.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada