Un arquitecte de Montblanc reclama tornar la façana del Celler al projecte de Cèsar Martinell

L'arquitecte montblanquí Alex Rebollo Sánchez ha demanat a l'Ajuntament de Montblanc i als Serveis territorials de Cultura de Tarragona que es reverteixi l'actuació que es va fer a la façana principal del Celler Cooperatiu i es restableixi l'arrebossat "amb fidelitat i respecte vers el projecte original del seu autor", l'arquitecte Cèsar Martinell Brunet. Rebollo ha acompanyat la seva petició amb una detallada anàlisi històrica, arquitectònica i del context urbanístic de l'espai on Martinell va aixecar l'edifici, així com la normativa que, al seu parer, justifica aquesta restitució.

Entre els anys 2009 i 2010, davant la degradació parcial de l'arrebossat que cobria el paredat de la part central de la façana, es va procedir a la seva retirada total deixant la maçoneria a la
vista. Segons Rebollo, aquesta actuació "contravé del tot la voluntat de Martinell" i pot ser rebutjada "prenent com a indicadors la legislació catalana en matèria de patrimoni, així com diversos tractats internacionals vinculats a l'arquitectura, la defensa del patrimoni arquitectònic o construït i en pro de les obres dels arquitectes".

Alex Rebollo Sánchez és Graduat en Història per la Universitat Rovira i Virgili (2014) i Màster en Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia per la Universitat de Barcelona (2016). També és membre de la junta rectora del Centre d'Estudis de la Conca de Barberà i soci fundador de l'Associació de Gestors del Patrimoni Cultural de Catalunya (AGePaCC). (Foto: Fons Cèsar Martinell).
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada