L'alcalde de l'Espluga, guardonat per la seva dedicació al municipi i la seva dimensió social

Dissabte, 26 de maig, el Casal Riudomenc va acollir la novena edició del Premi Joan Cros i Gili, que anualment convoca el Comitè Local del PDeCAT de Riudoms, amb l'objectiu de reconèixer públicament la trajectòria de persones que hagin destacat en la seva vocació i dedicació al servei del seu poble en les dimensions social, humanitària o política, tal i com ho va fer en vida el català i riudomenc Joan Cros i Gili.

Joan Cros i Gili va néixer a Riudoms l'any 1956 en una família benestant dedicada a la ramaderia. L'afecció del seu pare per la poesia i el sentiment català arrela aviat en ell i li desperta un interès especial per la cultura local i catalana que es reflecteix en les seves aficions i activitats socials, culturals i polítiques d'àmbit local i supra-local. A nivell personal s'implica, des de ben jove, en agrupacions esportives i societats culturals del poble de Riudoms i de la comarca del Baix Camp en les que hi va participar molt activament. Va traspassar el dia 7 de juliol de l' any 2008.

El reconeixement s'atorga, anualment i per tot l'àmbit nacional, a aquella persona que la seva personalitat s'ajusti més a la d'en Joan Cros i Gili, atès que es va caracteritzar per ser un demòcrata, defensor de les llibertats, d'idees catalanistes, europeista, coneixedor de la realitat local i territorial, crític constructiu amb el partits polítics i amb el sistema democràtic i per sobre de tot fidel al seu poble natal i a Catalunya, i ser un home fidel als valors que li van inculcar els seus pares, entre els que podem destacar els següents: fidel a la família, amic dels seus amics i respectuós amb els qui no ho eren tant, tota una vida dedicada al treball, home de conviccions tradicionals, lluitador, de ferma voluntat de superació constant, d'una elevada cultura popular i d'acurades paraules, reflexives i plenes de sensatesa.

La candidatura de David Rovira Minguella al premi d'aquest any va ser impulsada pel comitè local del PDeCAT de l'Espluga de Francolí, i va ser l'escollida per la majoria dels membres del jurat del premi, format pel President, el Secretari i el Tresorer del Comitè Executiu  Local de PDeCAT de Riudoms, dos amics i un familiar d'en Joan Cros i Gili, la secretària executiva de militància i participació i un representant de les Sectorials del PDeCAT.

L'acta del veredicte del jurat destacava:

"És evident i de justícia posar de manifest que l'Espluga de Francolí ha tingut un abans i un després amb l'alcaldia de David Rovira, ja que des de la seva arribada a la municipalitat, va plantejar-se quin era el futur que es volia per l'Espluga. D'aquella reflexió en sortiren les línies mestres que, —amb les lògiques adaptacions i variacions—, han estat el seu nord i l'han portat fins aquí. En aquests moments, la feina feta té un gruix considerable i estem contents de veure com propostes i plantejaments, que es van fer en el passat, avui són una realitat palpable.

Atenent-nos al moment polític que viu el nostre país, cal destacar que el David és una persona fermament implicada en el procés sobiranista català, defensant les nostres institucions des de la primera línia i lluitant per les llibertats i els anhels de Catalunya.

El David és una persona lluitadora, amb un sentiment espluguí molt arrelat, fet que el porta a encoratjar i encaminar un grup que es mou a l'uníson, com una pinya, on tot, es fa entre tots. Tot i que ell mateix, de vegades, es critica el seu mal humor, els que el coneixem a fons, sabem que no és res més que el fruit de la preocupació per fer la feina ben feta, i per aconseguir que tots els espluguins i espluguines, vinguin d'on vinguin i siguin qui siguin, se sentin orgullosos de viure a la vila on viuen.

Sobre ell, tot sovint s'especula, buscant possibles intencionalitats en algunes de les seves actuacions, però de bon grat us podem dir, que no hi ha cap altre interès i finalitat que el mogui, que no sigui portar l'Espluga al nivell dels grans pobles de Catalunya, i que el bon nom del nostre municipi sigui conegut a tot arreu.

L'any 2013 va donar-nos un bon ensurt, fins al punt d'arribar a pensar, no que ens quedàvem sense alcalde, sinó que ens quedàvem sense un gran amic. La seva força interior i la lluita constant va fer que això no fos així, sinó tot el contrari. Avui, plenament recuperat i amb una salut de ferro, segueix disposat a treballar més que mai per fer camí amb tots nosaltres i seguir construint l'Espluga i la Catalunya que tots volem.

Té 61 anys i treballa com a farmacèutic i és propietari del Laboratori Comarcal d'Anàlisis de la Conca de Barberà. És l'Alcalde de l'Espluga de Francolí des de l'any 2003 i va ser diputat a la Diputació de Tarragona i president de BASE entre els anys 2011 i 2015. També va ser President del Consell Comarcal de la Conca de Barberà entre els anys 2005 i 2011, així com president comarcal de Convergència Democràtica de Catalunya.

En l'àmbit professional en podem destacar que fou president del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona entre els anys 1998 i 2004, tot i que en els anys anteriors ja en fou vocal d'oficina de farmàcia. També fou vicepresident de la Federació Farmacèutica SC.

A nivell cultural i social va ser president del Casal de l'Espluga entre els anys 1991 i 1995, tot i que en formava part de la Junta des de l'any 1987. Director i fundador de l'Espluga FM Ràdio l'any 1984, i impulsor de l'Agrupament escolta i guia l'Estornell i de l'Associació Casa Llavasa.

La primera vegada que va concórrer a unes eleccions municipals va ser l'any 1983, formant part de la candidatura independent d'Acció Cívica Espluguina, encapçalada per Joan Amigó i Callau. No fou fins l'any 1999, quan torna al terreny polític, encapçalant la candidatura de Convergència i Unió, fet que el va portar a romandre 4 anys a l'oposició, fins que l'any 2003, aconsegueix l'alcaldia de l'Espluga per majoria absoluta, alcaldia que ha mantingut fins a l'actualitat. Forma part de l'Assemblea d'Electes de Catalunya".

L'acte va ser presidit per l'alcalde de Riudoms i vicepresident de la Diputació de Tarragona, Josep Maria Cruset, el secretari general de presidència, Joaquim Nin, el diputat i secretari primer de la Mesa del Parlament, Eusebi Campdepadrós i l'esposa de Joaquim Forn, Conseller d'Interior empresonat,  Laura Masvidal, que va ser l'encarregada del lliurament.

A l'acte van assistir-hi unes 200 persones, entre les quals hi havia més d'una setantena d'espluguins i amics, companys i familiars del premiat, David Rovira. El guardó va consistir en una litografia numerada d'una obra d'art original de l'artista riudomenc Pere Rins Torres.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada