La Colla Vella dels Xiquets de Valls obre un any d'actes dedicats a Isidre de Rabassó

Aquest dimarts, 15 de maig, dia de Sant Isidre, la Colla Vella dels Xiquets de Valls inicia l'Any Rabassó atenent que el dia 30 de desembre d'aquest 2018 es compleixen 100 anys de la mort del qui va ser durant 44 anys ininterromputs (1876-1918) cap de Colla. Isidre Tondo Ballart (1842-1918), conegut com a 'Isidre de Rabassó' va ser un Cap de Colla i casteller mític i llegendari del quan no només la colla en vol retre homenatge sinó que iniciarà un procés d'estudi de la seva trajectòria com a Cap de Colla i casteller.

L'Any Rabassó durarà fins el penúltim dia de l'any, dia del centenari la seva mort. Durant aquest any, la Colla es vol acostar a la figura del mític Cap de Colla i casteller i fer-ne difusió en molts àmbits de la seva figura, d'una època i d'una forma d'entendre i de fer castells, que són l'ànima del que és actualment la Colla Vella dels Xiquets de Valls. En aquest sentit, l'Any Rabassó serà una eina d'estudi en el decurs del qual es celebraran xerrades, trobades, material didàctic per a totes les edats, reconeixements i tot un conjunt d'actes que orbitaran al voltant de la figura de Rabassó.

Per aquest motiu, aquest dimarts la Colla també ha difós el logotip que acompanyarà en tots els actes d'aquesta commemoració i que ha estat creat per Adam Fabra i Ruiz. També la 'Pindàrica Tercera en honor d'Isidre de Rabassó', escrita i publicada per Eugeni d'Ors el 1916, on exalta la figura del vell casteller i de la qual se n'ha extret la frase amb què esvol il·lustrar aquest any: "Fer castells és necessari, viure no és necessari". Afirmació, on reflecteix que per a ell la vida sense castells no hagués tingut sentit i il·lustra la passió, sentiment i importància que Isidre de Rabassó donava als Castells.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada