El Pati de Valls guanyarà il·luminació amb una inversió de l'Ajuntament per renovar enllumenat

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Valls ha aprovat de manera inicial el projecte de reforç i modernització de l'enllumenat públic del carrer de la Cort i del Pati. El projecte, que ha estat consensuat amb els botiguers del que són les principals zones comercials de la ciutat i del Barri Antic, suposarà una inversió de 119.000 euros i la regidoria de Via Pública i Serveis el començarà a executar a la tardor. Com a principals novetats, destaquen la instal·lació de 26 nous punts de llum al carrer de la Cort i a les escales del carrer de la Peixateria que s'afegiran a l'actual enllumenat ornamental. A més, al Pati, també es reforçarà l'enllumenat, en especial a la zona del centre de la plaça.

El projecte preveu la instal·lació de tecnologia led a totes les lluminàries, augmentant així la sensació d'il·luminació però reduint el consum i els costos energètics en prop d'un 80%. A més, es soterrarà tot el cablejat elèctric eliminant els traspassos aeris de cables. A més, amb les obres, s'ha previst la reserva suficient per al soterrament de cablejat d'altres serveis com poden ser els de telefonia i fibra òptica.

L'actuació preveu mantenir les llums ornamentals característiques del carrer de la Cort. Tot i així, s'instal·laran bombetes led i es substituiran els globus actuals per d'altres de nous. El punt més destacat al carrer de la Cort i que permetrà augmentar la sensació d'il·luminació és però la instal·lació de 24 punts de llum més, en aquest cas col·locats a les façanes de les cases. Aquests nous punts, també de tecnologia led, il·luminaran d'una manera més directa el centre del carrer. A la vegada, a la baixada de les escales del carrer Peixateria es reforçarà la il·luminació amb 2 punts de llum, també adossats a façanes.

Al Pati s'ha previst la col·locació de quatre focus que, situats sobre l'estructura de la pèrgola, il·luminaran d'una manera especial el centre de la plaça. Es calcula que amb aquest reforç es triplicarà la il·luminació al centre del Pati. A la vegada, també s'ha previst substituir per llums led la il·luminació de tota l'estructura de la pèrgola i es modernitzarà també l'enllumenat a la zona de l'escenari de la plaça.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada