El Consell Comarcal lliura, aquest divendres, els Premis d'Honor de a Conca de Barberà

El Ple del Consell Comarcal acollirà aquest divendres, 18 de maig, a dos quarts de 8 del vespre, acollirà l'acte de lliurament dels Premis d'Honor de la Conca de Barberà. Aquesta és la tercera edició dels premis i les persones i entitats guardonades han estat presentades a la convocatòria pels ajuntaments i entitats de la comarca. Les candidatures han estat avaluades per una Comissió formada per representants de tots els grups polítics amb representació al Consell Comarcal i, posteriorment, la proposta d'aquesta Comissió, aprovada pel plenari del Consell. Els guardonats i títols que es lliuraran són:

Agrícola de Barberà  de la Conca SCCL, de Barberà de la Conca. Diploma de Reconeixement Comarcal de la Conca de Barberà. Reconeixement com a entitat continuadora del moviment cooperatiu impulsat a la comarca i especialment a Barberà de la Conca des de finals del segle XIX.

Carme Martí Cantí. Escriptora i tècnica de museu. Montblanc. Diploma de Reconeixement Comarcal de la Conca de Barberà a títol individual, per la seva obra literària on la Conca de Barberà, els seus municipis i la seva gent té un protagonisme destacat.

Caves Sans Travé. Solivella. Diploma de Reconeixement Comarcal de la Conca de Barberà
amb motiu de la celebració dels 30 anys d'elaboració de caves i 25 de vins.

Jaume Felip Sánchez. Farmacèutic i historiador. Montblanc. Diploma de Reconeixement Comarcal de la Conca de Barberà a títol individual, per la seva tasca de difusió de la història de la comarca i dels seus municipis.

Pastisseria Farré Gamell. L'Espluga de Francolí. Diploma de Reconeixement Comarcal de la Conca de Barberà amb motiu dels 130 anys de funcionament ininterromput del seu establiment comercial.

Cos de Bombers Voluntaris. Sarral. Menció de Serveis Distingits de la Conca de Barberà amb motiu dels 30 anys de serveis prestats de forma voluntària pels integrants del cos.

Centre d'Estudis de la Conca de Barberà. Montblanc. Menció de Serveis Distingits de la Conca de Barberà pels seus 40 anys de tasca d'impuls i difusió de la recerca en el camp de la història i altres disciplines tant a nivell de la comarca com dels seus municipis.

Club Bàsquet Àguiles. Santa Coloma de Queralt. Menció de Serveis Distingits de la Conca de Barberà entitat esportiva pionera a la comarca en l'esport del bàsquet, amb motiu de la celebració dels seus 50 anys de funcionament.

Ermitans de Sant Joan de la Muntanya. Montblanc. Menció de Serveis Distingits de la Conca de Barberà amb motiu dels seus 25 anys d'existència, que han permès recuperar un lloc tant important des de diversos punts de vista com la històrica ermita de Sant Joan de la Muntanya, a Montblanc.

Josep Civit Mateu. Mestre, poeta i escriptor. Montblanc. Menció de Serveis Distingits de la Conca de Barberà a títol individual, amb motiu de la seva jubilació i en reconeixement a tasca realitzada a diversos municipis i especialment a Blancafort, on ha portat a terme la seva tasca docent i educativa.

Valentí Gual Vilà. Historiador i Professor d'Història a la UB. Rocafort de Queralt. Menció de Serveis Distingits de la Conca de Barberà a títol individual, en reconeixement a la tasca de recerca i divulgació de la memòria històrica de la comarca i de la llarga tasca de dinamització de la cultura de la comarca realitzada a través de la seva implicació en entitats culturals de diversos municipis de la Conca de Barberà.

Grup Cultural de la Dona. Solivella. Distinció d'Honor de la Conca de Barberà. Entitat pionera a la comarca i a Catalunya en defensa de la igualtat de les dones i del seu paper fonamental en una comunitat rural com la de Solivella. Se li reconeix el mestratge i la seva tasca cultural, social i educativa a Solivella.

Grup Sardanista del Museu-Arxiu de Montblanc i Comarca. Montblanc. Distinció d'Honor de la Conca de Barberà. Secció del Museu-Arxiu creada l'any 1962 que al llarg de més de més de 50 anys de funcionament ha estat un puntal en el foment i en la difusió de la sardana. Aquest any se li afegeix, a més, la consecució de la capitalitat de la Sardana per a Montblanc i, per extensió, per a la Conca de Barberà.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada