Una quinzena d'alumnes de l'Alt Camp reben beques de la Fundació Ciutat de Valls

Divendres, 9 de febrer, va tenir lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Valls l'acte de cloenda de la convocatòria 2016-2017 dels Programes de Beques de Mobilitat Internacional, atorgades per  la Fundació Ciutat de Valls (FCV). L'acte va ser presidit per Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, acompanyat per l'alcalde de la ciutat, Albert Batet; el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Anton Ferré; el president del Consell Comarcal de l'Alt Camp, Joan M. Sanahuja, i el vicepresident de la FCV, Jordi París.

L'acte es va iniciar amb unes paraules de salutació i benvinguda per part de l'alcalde de la ciutat i, tot seguit, el vicepresident de la Fundació va exposar els objectius dels programes de beques de mobilitat internacional que, a partir d'aquesta convocatòria, engloben dues vessants: les Beques Europa, en la seva tretzena edició, per a alumnes universitaris, i les Beques Ramon Barbat i Miracle, destinades a alumnes de cicles formatius de grau superior en la seva primera edició. En ambdues modalitats, es tracta d'ajuts econòmics per a estudiants residents a la comarca de l'Alt Camp, en ocasió d'estades acadèmiques, amb reconeixement acadèmic, en qualsevol país estranger. Va aprofitar per comentar amb més detall els resultats de la convocatòria 2016-2017 que en aquell moment es tancava.

Es va donar pas, tot seguit, al moment de lliurament de les acreditacions com a becaris de la Fundació Ciutat de Valls, als 15 alumnes beneficiaris de les Beques Europa i als 2 alumnes beneficiaris de les Beques Ramon Barbat i Miracle, que van gaudir de l'ajut en el curs 2016-2017. Tots ells van passar a recollir de mans de la presidència el diploma corresponent.

L'acte va continuar amb unes paraules de Maria Gallart Olivé, estudiant becada que va parlar en nom de tots els seus companys, i va acabar amb el torn de parlaments per part del president del Consell Comarcal, del rector de la Universitat Rovira i Virgili i del president de la Diputació de Tarragona que va concloure l'acte.    

Pel que fa al Programa Beques Europa, aquest es va iniciar el curs acadèmic 2004-2005 i al llarg de tots aquests anys d'existència han estat beneficiaris 191 universitaris, dels quals 131 residien a Valls i 60 en altres poblacions de la comarca, havent-se becat un total de 1.038,75 mesos d'estada internacional amb un cost global de 172.522,50 euros. En tots aquests anys ha comptat amb el patrocini de destacades empreses de Valls i comarca que, en aquesta darrera convocatòria,  han estat Cator SA; Isogona SI; Cartonatges Trilla SA; Grupmicros; Carbonell Figueras SA; i Eserman SA;  així com amb el suport institucional de l'Ajuntament de Valls.

Com a dades significatives de la convocatòria de les Beques Europa que es tancava, val a dir que els països de destinació han estat Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Estats Units, Irlanda, Itàlia, Nicaragua, Noruega, Regne Unit i Suècia, i que les universitats d'origen dels estudiants eren la Universitat Rovira i Virgili amb 9 estudiants, la Universitat Pompeu Fabra amb 4 estudiants, i les Universitat de Lleida i Universitat Oberta de Catalunya amb 1 estudiant cadascuna. 

Pel que fa a les Beques Ramon Barbat i Miracle, els dos estudiants beneficiaris eren alumnes de l'Institut Jaume Huguet de la nostra ciutat i el país on han fet la seva estada acadèmica internacional ha estat Alemanya. Aquest programa compta amb el patrocini de la família Barbat-Gili i l'import destinat a la seva primera edició ha estat de 900,00 euros.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada