L'exrector de Valls, Josep Bofarull, i Núria Ventura, reflexionen al llibre 'Temps obert'

L'exrector de Valls, Josep Bofarull, i la filòloga vallenca Núria Ventura, acaben de publicar el volum 'Temps obert. Relat criteri i proposta', que recull tot un seguit de reflexions sobre qüestions de vida. El volum arriba tres anys després de l'aparició de 'Temps après. Memòria, experiència i compromís', que resseguia la trajectòria vital de Josep Bofarull també a partir de les converses mantingudes amb Núria Ventura durant l'estiu del 2014.

'Temps obert', publicat per Cossetània, transcriu llargues converses mantingudes pels autors, els quals tracten amb espontaneïtat, franquesa i convicció temes de què tothom parla un moment o altre, però potser sense aprofundir-hi prou. Aquestes converses tenen en compte dos objectius essencials. D'una banda conviden el lector a plantejar-se qüestions que donen sentit a la vida i, d'una altra, exposen, debaten i qüestionen els temes proposats deixant obertes les conclusions finals i a criteri del lector. En aquest mateix sentit inclouen opinions externes, coincidents o discrepants amb les que ells exposen, precisament amb el propòsit d'enriquir el debat.

Hi apareixen quatre apartats sobre 'Situar-se en la vida des de la fe'; 'Ser fidel al camí que puja'; 'Obrir-se a l'horitzó' i Ressituar-se vers el futur', en què se situen temes com ara la responsabilitat i els compromisos dels laics, la insensibilitat per l'Evangeli, les respostes que ofereix l'Església a qüestions com la mort, l'envelliment, la felicitat, la solitud, el paper de la dona en l'Església, el celibat, l'eutanàsia, el futur de les comunitats cristianes, el testimoni de les parròquies, entre molts altres.

Josep Bofarull Veciana (la Canonja, 1943) és, des del setembre del 2017, rector de les parròquies de Maspujols, Riudecols, les Irles i les Voltes. Abans havia servit, en etapes diverses de la seva vida i en tasques de creixent responsabilitat, les parròquies de la Puríssima Sang de Reus, Maspujols, Alforja, Sant Pau de Tarragona i Sant Joan de Valls, on va viure intensament les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela del 2011.

Va ser ordenat prevere en la seva parròquia natal el 30 de novembre de 1968. Des de l'inici ha intentat de viure la seva vocació com a servei. Durant deu anys se li va encomanar la Delegació Diocesana de Catequesi, fet que l'ha marcat amb l'estil educador que el caracteritza. A més, ha exercit de vicari episcopal durant vuit anys i d'arxiprest, primer a la ciutat de Tarragona i després a l'Alt Camp. Ha estat sempre disponible per a fer conferències, escriure articles en els mitjans de comunicació, ser tertulià de la ràdio, participar en les entitats ciutadanes, etc.

Núria Ventura Mercè (Valls, 1957) ha estat professora de Llengua Catalana i Literatura a l'Institut Jaume Huguet-Antiga Escola del Treball des del curs 1979-1980 fins al curs 2016-2017. A part de l'activitat docent, el periodisme local ha centrat durant força temps una de les seves ocupacions més entusiastes, bàsicament conreant el gènere de l'entrevista  però també el de la crònica i el de la crítica cultural, o col·laborant en les pàgines d'opinió.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada