Una oficina a Valls farà la gestió dels tributs de la Generalitat a partir de l'1 de setembre

El Govern ha aprovat la derogació del Decret 4/2006, de 17 de gener, que atribuïa als registradors de la propietat les tasques de gestió, liquidació i recaptació dels tributs cedits a la Generalitat. Això significa que, a partir del proper 1 de setembre, l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) assumirà les funcions d'atenció i informació al contribuent, comprovació, liquidació i recaptació dels impostos sobre successions i donacions, transmissions patrimonials i actes jurídics documentats. Aquesta decisió s'emmarca en la voluntat del Govern català d'assumir totes les funcions tributàries que el marc autonòmic li atribueix estatutàriament i preparar els fonaments de la futura hisenda catalana.

Amb l'acord, es posen les bases perquè, a partir de l'1 de setembre, finalitzi la relació entre l'ATC i el Deganat Autonòmic dels Registradors de la Propietat, els quals, a través de la signatura de diversos convenis de col·laboració entre ambdues administracions, tenien encarregada la liquidació d'aquests tributs. De fet, el passat 24 d'octubre, el director de l'Agència catalana, Eduard Vilà, ja va notificar la denúncia del darrer d'aquests convenis al degà del Col·legi de Registradors de Catalunya, Luis Suárez, amb efectes l'1 de setembre del 2017. Aquests convenis amb els registradors van tenir un cost per a l'Administració de la Generalitat de 27,5 milions d'euros l'any 2016, i es preveia que, per al 2017, aquest cost fos de 30 milions d'euros.

Aquesta decisió s'emmarca en el desplegament territorial de l'ATC, que a primers de setembre comptarà amb un total de 19 oficines pròpies i 13 de compartides amb les administracions locals distribuïdes arreu de la geografia catalana, una de les quals estarà situada a Valls, a la plaça Sant Jordi. La voluntat del Govern és implantar un nou model territorial de l'Agència catalana, basat en una xarxa d'oficines pròpies preparades per prestar els mateixos serveis a tots els ciutadans de Catalunya. La major presència de l'ATC al territori comportarà també un increment de la seva plantilla. Així, al llarg d'aquest mes d'agost s'hi incorporaran fins a 256 treballadors, 176 dels quals provenen de les oficines liquidadores i tenen una llarga experiència en la gestió dels impostos cedits.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada