Montblanc també renova la senyalització urbana amb una estratègia diferent a la de Valls

Els darrers dies, Montblanc ha renovat els nous senyals informatius per a vianants que estaven inclosos en el projecte de construcció de la nova Oficina de Turisme. La senyalització segueix un circuit que comença i acaba a la nova Oficina, utilitza el color corporatiu de l'Ajuntament i, com en el cas de la renovació impulsada pe l'Ajuntament de Valls, té com a objectiu ressaltar els elements turístics, culturals o de serveis.

En la nova senyalització de Montblanc hi ha trets força distintius respecte a la senyalització que ha generat certa disconformitat en alguns sectors de Valls. D'entrada, destaca el fet que Montblanc té definits els colors corporatius que empra en el seu escut i en les comunicacions. En el cas de Valls, per als indicadors es fa servir un to marronós que té una aplicació estàndard que es pot veure en altres ciutats.

En el cas de Montblanc, s'utilitza una peça de senyal per a cada element que es vol destacar mentre que en el cas de Valls s'agrupen tots dins una única placa, la qual cosa pot generar confusió de lectura, especialment en el cas dels forasters. Montblanc també incorpora un ideograma sobre la tipologia de l'element referenciat abans de cada ítem mentre a Valls es presenta un indicador net amb l'únic ideograma que fa referència a l'ús de vianants. En canvi, Valls incorpora la fletxa de direcció que en el cas dels senyals de Montblanc no és necessària perquè la pròpia forma del senyal, acabada en punta, ja transmet aquests informació.


Finalment, a banda de l'ús dels colors institucionals de l'Ajuntament de Montblanc, en aquesta vila s'opta per incorporar com a element de disseny l'escut de la ciutat. En el cas de Valls s'ha optat per no incorporar aquestes referències.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada