Montblanc aprova el plànol de delimitació de les mesures de prevenció dels incendis

El darrer Ple de l'Ajuntament de Montblanc va aprovar per unanimitat el plànol de delimitació de les mesures de prevenció dels incendis forestals al municipi. Aquest plànol estableix que els propietaris de parcel·les urbanes i d'edificacions i instal·lacions aïllades determinades al mapa estan obligats a complir les mesures de prevenció d'incendis, i les parcel·les urbanes, edificacions i instal·lacions aïllades beneficiades per les franges de protecció són les que figuren dins els sectors grafiats com a polígons obligats a protegir al plànol de delimitació i que llurs propietaris s'han de fer càrrec de les despeses derivades de l'obertura i manteniment de les franges de protecció.

També es determina que els subjectes obligats al compliment de les disposicions disposen d'un termini de sis mesos a comptar de l'aprovació definitiva del plànol per a portar a terme les obligacions que s'hi regulen, i el traçat dels polígons obligats així com el traçat de la franja exterior de protecció poden estar subjectes a revisió i modificació mitjançant projectes executius o qualsevol altre tipus de document aprovat pel consistori.

Finalment, s'acorda que el contingut del plànol de delimitació s'ha de tenir en compte en l'elaboració dels instruments de planificació urbanística municipal i les noves urbanitzacions que prevegin els plans d'ordenació urbanística municipal han d'incloure dins el seu àmbit les franges de protecció contra incendis.


L'aprovació d'aquest plànol perquè la Llei 5/2003, de 22 abril, obliga els ajuntaments a la redacció i aprovació del plànol de delimitació de les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions afectades per aquesta llei, que és l'instrument que defineix els subjectes obligats i les finques afectades pels treballs de realització de les franges de protecció. La llei és d'aplicació a tots els terrenys que es trobin en terrenys forestals o dins la franja de 500 metres de distància a terrenys forestals.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada