L'ACA licita el projecte de sanejament i depuració de Puigpelat, la Sínia, les Boveres i els Arcs

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha tret a concurs la redacció del projecte constructiu dels sistemes de sanejament i depuració dels nuclis de Puigpelat, la Sínia, les Boveres i els Arcs. El pressupost de licitació és de 91.597,00 euros i el termini de redacció del projecte és de 7 mesos.

A l'octubre del 2002 ja es va redactar el projecte constructiu de l'EDAR de Puigpelat i del col·lector d'abocament que contemplava el sanejament del nucli de Puigpelat, tot i que les actuacions que s'hi definien finalment no van ser executades. Atès el temps transcorregut i el canvi en les necessitats de tractament tant a nivell de qualitat com de cabal a tractar, així com altres condicionants de caràcter tècnic i legal, es fa necessari redactar un nou projecte.

L'objecte del projecte és el disseny, descripció i valoració de les obres necessàries per a donar compliment al sanejament i depuració dels nuclis de Puigpelat, la Sínia, les Boveres i els Arcs. La nova EDAR abocarà en una zona sensible, per tant, hi ha uns requeriments de qualitat de l'efluent de sortida. També caldrà definir, en funció de l'emplaçament de la EDAR, una canalització que condueixi l'efluent de la planta al Torrent de la Fonollosa aigües avall de la mina de captació d'aigua per a consum del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), la Mina de l'Arquebisbe.


Un cop definits els cabals a tractar, l'adjudicatari realitzarà un estudi d'alternatives per a determinar la solució més òptima tant a nivell d'emplaçament de les instal·lacions, com de tipologia de tractament per assolir els objectius de qualitat establerts. En funció dels emplaçaments previstos caldrà definir també el col·lector de l'efluent per a garantir els condicionants respecte el punt d'abocament. Així mateix, caldrà incorporar a l'estudi d'alternatives les propostes per a garantir les possibles solucions per al sanejament i depuració dels diferents nuclis de la Sínia, les Boveres i els Arcs.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada