Els canvis al Museu Casteller fan enderrocar parts construïdes i eliminen l'ascensor panoràmic

Les obres d'adaptació del Museu Casteller al contingut museogràfic, que costarà uns 300.000 euros, obligaran a enderrocar obres que ja s'havien fet i a eliminar propostes estrella del projecte inicial com l'ascensor panoràmic que simulava la sensació de la pujada a un castell. Segons els document de prescripcions tècniques, a les que ha tingut accés aquest periòdic, no sols s'elimina aquest elevador sinó que es capgira bona part de la construcció inicial.

Així, a la planta baixa, l'espai que havia d'ocupar l'elevador es converteix en una recepció circular. Això implica traslladar les portes d'accés a l'edifici just al davant d'aquest mostrador. El forat de l'ascensor es taparà amb una llosa de formigó. A més, on hi havia previst l'espai per a una ludoteca, es converteix en el nou espai per a la cafeteria que obliga a desmuntar el cel ras, els serveis per a homes i dones, les instal·lacions que passaven pel sostre, i fer un nou cel ras i serveis. Al costat sud de la planta baixa, el que havia de ser un auditori es converteix en un nou espai d'exposició i l'espai que havia de ser la cafeteria es convertirà en una botiga.

A la zona nord de l'altell, es modifiquen les distribucions de l'espai que estava destinat a les dependències administratives. A la zona sud, el que havia de ser la cafeteria s'adaptarà ara com a ludoteca. Mentre que a la primera planta es modifica la configuració amb una estructura que tapi el que era l'antic elevador, s'ha de fer un reforç estructural, tapar les obertures de les lletres que formen la paraula 'Món casteller' a la façana de l'edifici, i refer la protecció antiincendis, entre altres.

A més, les modificacions suposen un augment de les càrregues sobre els fonaments de l'edifici que, segons el projecte, són "res rellevant". No obstant això, es preveu la construcció de "sabates" de ciment armat fins arribar a l'estrat del sòl que pugui garantir la seva resistència. També s'augmenta la pressió sobre els pilars, per la qual cosa requerirà d'un estudi de la tensió transmesa.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada