El GAIP toca el crostó al govern d'Aiguamúrcia davant la seva negativa a lliurar informació

La Comissió de Garantia del Dret a la Informació Pública (GAIP), ha emès una resolució que estima la reclamació de dos regidors de Tots Som Aiguamúrcia-AM (TsA) perquè els sigui lliurada una informació de l'equip de govern referent a diversos contractes. El GAIP no sols requereix a l'Ajuntament que faciliti als regidors la documentació requerida en un termini màxim de 10 dies sinó que "convidar a la persona reclamant que informi a la GAIP de qualsevol incidència que es produeixi amb motiu del compliment d'aquesta Resolució".

Al mes de març, els representants de TsA van sol·licitar un seguit de documentació a l'Ajuntament per ser presentada a l'Oficina Antifrau de Catalunya. Aquesta feia referència a l'expedient de selecció de dos empleats municipals; expedients de contractes d'obres; retribucions percebudes i règim de dedicació de l'alcaldessa i les retribucions per desplaçaments dels electes municipals; les quantitats cobrades a les parades de la plaça de Santa Llúcia; i altres informes en relació amb actes sobre ingressos i despeses municipals.

Segons la GAIP, un informe signat per l'alcaldessa, Fina Bartolí, va al·legar que "aquesta denúncia ha comportat la difusió d'informacions que haurien danyat el dret a l'honor" i va reiterar la denegació de la informació sol·licitada. La resolució, però, la GAIP resol que "el dret a la protecció de dades no impedeix l'accés del regidor a la documentació municipal relacionada amb el requeriment d'informació que l'OAC ha efectuat a l'Ajuntament d'Aiguamúrcia, sens perjudici que, si escau, sigui necessari ometre la informació mereixedora d'especial protecció o altra informació de caràcter reservat que hi pugui constar, o aquelles dades que siguin innecessàries per a la finalitat pretesa de control i fiscalització de l'activitat municipal”.

Segons l'informe, aquestes dades innecessàries o especialment protegides es poden donar en el cas dels expedients de selecció dels dos empleats municipals i, si hi són, caldria tatxar-les. En la resta d'informacions demanades per l'OAC a l'Ajuntament, no s'hi troba motius per denegar l'accés a la persona reclamant, ja que o bé no és presumible que contingui dades personals especialment protegides, o bé fins i tot es tracta d'informació que hauria de ser objecte de publicitat activa.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada