Un 71% de la població del Camp de Tarragona té dificultats per arribar a final de mes

L'any 2016, els majors percentatges de població amb dificultat per arribar a fi de mes són a les Terres de l'Ebre (74,5%), les Comarques Centrals (73,6%), l'Alt Pirineu i Aran (72,6%) i el Camp de Tarragona (71,5%), segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). La resta d'àmbits territorials se situen per sota la mitjana catalana (63,3%), encapçalats pel Penedès (57,1%). A la ciutat de Barcelona el percentatge de llars amb dificultat per arribar a fi de mes és del 58,2%.

L'ampliació de la mostra de l'Enquesta de condicions de vida que l'Idescat  ha dut a terme a Catalunya, en col·laboració amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha permès disposar, per primera vegada, de resultats territorials sobre la distribució de la renda de les llars, les condicions de vida i l'exclusió social. Aquests resultats ofereixen els principals indicadors per als vuit àmbits territorials, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i el municipi de Barcelona.

L'Àmbit Metropolità (amb 13.446 euros per persona) i el Penedès (amb 12.444 euros) han estat els àmbits territorials que han tingut uns ingressos mitjans nets per persona més elevats l'any 2016. L'Àmbit Metropolità és l'únic que se situa amb uns ingressos per sobre de la mitjana catalana (12.660 euros), un 6,2%. Els segueixen les Comarques Gironines (11.718 euros), les Comarques Centrals (11.598 euros), el Camp de Tarragona (10.523 euros) i Ponent (10.184). L'Alt Pirineu i Aran (9.849 euros) i les Terres de l'Ebre (8.807 euros) han estat els àmbits territorials amb els menors ingressos mitjans nets per persona, un 30,4% i 22,2% inferiors a la mitjana catalana.

El Camp de Tarragona és l'àmbit amb un major percentatge de població amb privacions (59,2%), molt per sobre de la mitjana catalana (45,2%), fet que el situa com l'únic àmbit on més de la meitat de la població té una privació material o més. A continuació ve el Penedès (amb un 48,8% de població amb alguna privació) i Ponent (amb un 46,0%). La resta d'àmbits se situen per sota de la mitjana catalana i estan encapçalats per la Comarques Centrals (39,5%).

El nivell de privació de les llars catalanes s'ha mesurat considerant alguns ítems que es consideren significatius sobre el nivell de vida de les persones. Pel que fa la capacitat de fer-se càrrec de despeses imprevistes, el Camp de Tarragona (47,9%) i Ponent (41,8%) són els territoris amb un major percentatge de població sense aquesta capacitat, mentre que els menors percentatges es localitzen a les Terres de l'Ebre (27%). D'altra banda, el Penedès (amb un 39,3%) és l'àmbit que té un percentatge més alt de llars que no es poden permetre fer vacances una setmana a l'any com a mínim, i les Comarques Gironines (31,6%) és l'àmbit amb un percentatge més baix. Cal tenir en compte, però, que malgrat l'ampliació de la mostra, alguns dels resultats no es poden oferir per als àmbits territorials menys poblats.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada