Triats els artistes participants a la Biennal d'Art de Valls/Premi Guasch-Coranty 2017

Seguint la convocatòria de la Biennal d'Art de Valls/Premi Guasch-Coranty 2017, el dilluns, 3 de juliol, es va reunir el jurat del premi per seleccionar els artistes que prendran part en l'exposició de la Biennal de Valls. S'han presentat a concurs un total de 148 artistes procedents de Catalunya, el grup més majoritari, però també de València i de les Illes Balears. S'han seleccionat un total de 17 propostes, que corresponen a 18 artistes, d'entre tots els presentats.

Totes aquestes propostes, pel sol fet d'haver estat seleccionades, rebran 600 euros com a reconeixement al seu treball. A més formaran part de l'exposició i del catàleg de la Biennal d'Art de Valls, que s'editarà. D'altra banda, la Fundació, de comú acord amb el Museu de Valls, ha decidit atorgar dos accèssits a dos artistes menors de 30 anys, amb una dotació de 300 euros cadascun. L'exposició està prevista que s'obri la primera quinzena d'octubre d'aquest any al Museu de Valls, ocupant tot l'espai disponible.

El jurat, format per Teresa Blanch, crítica d'art, Pep Anton, Galeria Silvestre, Cèlia del Diego, directora del Centre d'Art la Panera, Joana Hurtado, coordinadora del programa d'arts visuals de Can Felipa i Mireia Sallarés, artista, es reunirà de nou el mes d'octubre per decidir quins són els guanyadors de l'edició d'aquest any que es repartiran els 12.000 euros en què estan dotats els premis. En total és repartirà gairebé 20.000 euros entre els artistes premiats i seleccionats.

En aquesta edició el jurat ha triat a artistes de generacions diferents, a on es pot copsar el treball dels creadors més consolidats de la dècada dels setanta amb els artistes més joves de la dècada dels vuitanta i dels noranta. Les propostes presentades i seleccionades són arriscades, des del punt de vista conceptual, i en línia amb l'art més emergent. La Biennal de Valls, organitzada per la Fundació Ciutat de Valls i amb la col·laboració del Museu de Valls, és possible gràcies a l'aportació econòmica de l'Ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Els artistes seleccionats han estat Joan-Marc Batlle (Barcelona, 1971), Joan Bennassar (Palma de Mallorca, 1991), Sergi Clavé (Barcelona, 1974), Ainara Elgoibar (Mungia, 1975, actualment residents a Barcelona), Matteo Guidi (Cesena, Itàlia, 1978) i Giuliana Racco (Toronto, 1976) actualment residents a Barcelona, Marla Jacarilla (Alcoi, 1980), Lola Lasurt (Barcelona, 1983), Laura Llaneli (Granada, 1986, actualment residents a Barcelona), Oriol Nogués (Reus, 1984), Levi Orta (La Habana, 1984, actualment resident a Vidreres), Ariadna Parreu (Reus 1982), Germán Portal (Montevideo, 1979, actualment residents a Barcelona), Ignasi Prat (Palautordera, 1981), Diana Rangel (Caracas,1987, actualment residents a Barcelona), i Jaume Vidal (Amposta, 1977). A més dels accèssits a Marc Anglès (Sant Andreu de la Barca 1993), i Pablo del Pozo (Badajoz, 1994, actualment resident a Barcelona).

El Premi Guasch-Coranty té el seu origen en el llegat del matrimoni Francesc Guasch Homs i Emilia Coranty Lluria, del qual foren beneficiaris l'Ajuntament de Valls i la Diputació de Tarragona. Francesc Guasch Homs (Valls 1861-Barcelona 1923) pintor i conservador del Museu de Belles Arts de Barcelona i qualificat crític artístic en diverses revistes de l'època. Emília Coranty (Barcelona 1862-1944) també fou artista, concretament pintora, i professora de dibuix i pintura.

El premi s'ha convocat en setze ocasions, onze de les quals en forma de Biennal. Es va iniciar l'any 1988, amb un organització conjunta de l'Ajuntament de Valls i de la Fundació Ciutat de Valls. Des de l'any 2001 la seva organització recau únicament en la Fundació Ciutat de Valls. El certamen manté una línea clara de treball, una aposta decidida per l'art emergent, i continuada en el temps i una tria coherent en els membres del jurat.

Membres del jurat en les diverses edicions han estat els artistes Ferran Garcia Sevilla, Francesc Abad, Montserrat Soto, Jordi Colomer; artistes de les nostres comarques Joaquim Chancho, Joan Rom, Albert Macaya, Rufino Mesa, Salvador Juanpere, Jordi Abelló; crítics d'art Carles Hac Mor, Gloria Picazo,  Arnau Puig, Glòria Bosch, Ferran Barenblit, Chantal Grande, Pilar Parcerisas, Carles Guerra, Teresa Blanch, Pilar Bonet i Cèlia del Diego. 


Alguns dels artistes que han estat seleccionats en les diverses edicions han estat Martí Anson, Montserrat Soto, Carles Congost, Ester Partegas, Mayte Vieta, Toni Giró, David Bastué, Núria Güell, Francesc Vidal, Gemma Clofent, Joan Casals, Albert Macaya, Manel Margalef, Àlvar Calvet, Gloria Cot, Montserrat Cortadellas, Vanesa Pey, Mar Arza, Mireia Sellarés i Joan Morey.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada