Se suspèn el pagament en algunes zones blaves de Valls durant els mesos d'estiu

La disminució de l'activitat durant l'estiu fa que l'empresa municipal d'aparcaments de Valls fixi horaris especials durant aquests mesos, com ja va fer l'any passat. Així, la zona del Vilar és gratuïta fins el diumenge 3 de setembre, mentre que els dissabtes de juliol i agost no es paga en cap zona blava de la ciutat. També serà gratuït estacionar en totes les zones blaves de Valls entre el 3 i el 20 d'agost, ambdues dates incloses.

D'altra banda, segons informa l'Ajuntament, el nou sistema de pagament en les zones blaves de Valls per mitjà de l'aplicació per a telèfons mòbils 'AparcApp', que no té cap cost per als usuaris, ja suposa el 5% del total de les operacions per aparcar en aquestes àrees regulades. La resta d'operacions de pagament se segueixen fent amb monedes (73%) i amb targeta (22%).

L'empresa municipal d'aparcaments VIAS SAM va implantar l'App a mitjans de febrer i des d'aleshores la xifra d'usuaris totals d'aquest sistema ha anat creixent progressivament del centenar inicial fins els 294 del juny. Així mateix, el nombre total d'operacions realitzades va passar de 305 a 1.812 mensuals; la mitja d'operacions en un dia, de 19 a 77, i la mitjana de pagament per operació, de 1,02 euros a 1,21 euros.'AparcApp' informa els conductors sobre la disponibilitat de places en les zones d'estacionament regulat i permet que l'usuari no hagi de preveure amb antelació el temps que estarà aparcat ni hagi d'avançar diners ja que el pagament és ajustat al temps real d'estacionament i es fa còmodament des de la mateixa App, amb la qual cosa també s'eviten possibles sancions per excés de temps. Una vegada aparcat, des de l'App es pot activar el pagament de la zona blava sense necessitat de desplaçar-se al parquímetre per pagar i retirar el tiquet.

L'aplicació facilita l'estacionament de curta durada per a compres i gestions ràpides, per la qual cosa la rotació de vehicles és més alta. La Regidoria de Mobilitat ha constatat que el nou sistema ajuda en l'objectiu d'incrementar les rotacions, una tendència que es manté a l'alça en els darrers dos anys. L'App també permet que els comerciants puguin oferir descomptes als seus clients.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada