Santa Coloma de Queralt celebra la festa del Pa de Mestral, fet amb productes de proximitat

Aquest diumenge, 30 de juliol, Santa Coloma de Queralt celebrarà una jornada festiva al voltant del Pa de Mestral. El Pa de Mestral és un pa fet només amb productes de la demarcació de Tarragona, la farina dels camps de blat de Santa Coloma, la sal del Delta i una mica d'oli de la DO Siurana. Els impulsors del projecte, que s'inicià l'any 2015, van ser l'Associació de Forners Artesans de les Comarques de Tarragona, la farinera Sunyer, la mateixa que va participar en l'elaboració del pa de Tramuntana a Girona, i de la Cooperativa Coperal de Santa Coloma, que va ser l'encarregada de destinar unes hectàrees de blat de les varietats Nogal i Berdún per produir la farina necessària per produir aquest pa de proximitat i de qualitat. El pa de mestral és tipus xusco, d'uns 500 grams. Per identificar-lo, porta una cinta de cartró que l'embolcalla.

La jornada s'iniciarà a les 10 del matí a Santa Maria de Bell-lloc amb la benvinguda a càrrec de Magí Trullols, alcalde de Santa Coloma de Queralt, i Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca de Tarragona. L'acte seguirà amb l'inici de la sega del blat del Pa de Mestral, al mateix indret, al costat de Santa Maria, on el pagès Jordi Corsellas segarà davant dels assistents la varietat de blat Berdún.

A dos quarts d'11 del matí, el president de la Coperal, Ramon Segura, explicarà la collita 2017 de les varietats que formen el Pa de Mestral i seguidament, Joan Cabré, president del Gremi de Forners Artesans de les Comarques de Tarragona explicarà les característiques d'aquest pa de proximitat. Finalment, a les 11 del matí, es realitzarà un esmorzar popular.


La festa pretén donar a conèixer aquesta experiència, aquest nou projecte, i que els consumidors puguin conèixer de primera mà com es produeix aquest nou pa tarragoní des del primer pas, que no és altre que la producció del blat, matèria primera i indispensable per a produir la farina amb la qual els nostres forners i forneres elaboraran el pa de Mestral i que els consumidors gaudiran a taula.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada