Montblanc fa costat a la denúncia del secretari de Tarragona per les pressions d'Espanya

L'Ajuntament de Montblanc ha fet pública una carta de suport a Joan Anton Font Monclús, secretari general de l'Ajuntament de Tarragona i veí de Montblanc, que ha denunciat la pressió del govern espanyol en contra dels funcionaris. Font va enviar una carta al Secretario de Estado para las Administraciones Públicas on posava de relleu aquesta agressió a les portes del referèndum de l'1-0. El text assenyala:

"L'Ajuntament de Montblanc, per la teva condició de montblanquí i d'exsecretari de la nostra corporació, volem manifestar, respecte a la teva carta al Secretari d'Estat per a les Administracions Territorials referent a l'advertiment a secretaris i interventors envers al referèndum:

1.- Tot el suport a la teva persona i al col·lectiu de secretaris i interventors en la seva tasca professional del dia a dia dels Ajuntaments i la vostra lleialtat als governs locals legalment constituïts.

2.- El rebuig a totes les pressions que des del Govern central i la Delegació del Govern central a Catalunya s'han exercit sobre els càrrecs electes en referència a acords i mocions municipals, quotes, banderes... i que ara han fet extensiu als secretaris i interventors.

3.- Manifestar des de l'administració més pròxima als ciutadans, els Ajuntaments, la garantia de poder exercir els drets i llibertats de tots els ciutadans i, en primer lloc, el dret de vot i de decidir el nostre futur col·lectiu com a poble, i refusar les intimidacions sobre els ciutadans i ciutadanes per a poder exercir aquest dret fonamental.

4.- La deriva autoritària del Govern central envers els càrrecs electes, els funcionaris i els ciutadans respecte a l'exercici del dret a decidir i al referèndum confirmen les paraules del qui va ser abat de Poblet en l'Homilia de Solius, en què ens advertia fa quatre anys que el govern de l'Estat espanyol, en l'etapa final del procés, exerciria terrorisme d'Estat.

És, per tots aquests motius, que l'Ajuntament de Montblanc es solidaritza amb qui va ser el nostre secretari, el montblanquí Joan Anton Font, i amb tot el cós de secretaris i d'interventors dels ajuntaments catalans.

Josep Andreu
Alcalde de Montblanc". (Foto: ANC).
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada