Montblanc aprova la declaració de Cal Balaguer com a Bé Cultural d'Interès Local

Dimecres, 5 de juliol, el Ple de l'Ajuntament de Montblanc va aprovar per 7 vots a favor de l'Agrupament Catalanista de Montblanc, 2 en contra de la CUP i 3 abstencions del PDeCAT i la FIC, la modificació del Pla Especial de Reforma Interior del Centre Històric de Montblanc (PERICH) que afecta l'àmbit de Cal Balaguer, situat entre la plaça de Catalunya i la plaça de Sant Marçal.

L'aprovació es realitza després que s'hagin rebut els informes favorables d'ajuntaments dels municipis veïns i del Departament de Cultura, que ha emès l'informe de manera positiva destacant la qualificació de la parcel·la de Cal Balaguer com a Antic Urbà, la declaració de Cal Balaguer com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) i el canvi de qualificació de part de la plaça de Catalunya. A més, s'han especificat quins elements arquitectònics del BCIL de Cal Balaguer es volen protegir.

En la mateixa sessió plenària, el consistori montblanquí va aprovar per 7 vots a favor d'Agrupament Catalanista de Montblanc, 2 en contra de la CUP, i 3 abstencions del PDeCAT i la FIC, la descatalogació com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) de l'immoble conegut com a Cal Contijoch, situat a la Muralla de Sant Francesc. La decisió es pren perquè, segons determina el PERICH, les finques adossades a l'exterior de la muralla han de ser un sistema de zones verdes. A més, l'immoble, "que no presenta interès digne de menció", afecta a la restauració i manteniment de la muralla. El passat 26 de juny, la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Tarragona ja va informar favorablement a la descatalogació de Cal Contijoch com a BCIL.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada