Més de 330 alumnes de Vallsgenera van fer pràctiques en empreses el 2016, segons aquest ens

L'any 2016, un total de 332 alumnes de Vallsgenera van realitzar pràctiques en una de les 121 empreses de l'Alt Camp que col·laboren amb Vallsgenera, segons dades facilitades per l'Ajuntament de Valls. Dimecres, 5 de juliol, el regidor d'Empresa i Ocupació i president de Vallsgenera, Joan Carles Solé, ha visitat l'empresa Reiter del polígon industrial de Valls, una de les firmes que des de fa anys col·labora amb Vallsgenera.

Les pràctiques en empreses ofereix als alumnes de Vallsgenera l'aprenentatge pràctic de la formació teòrica que han rebut en els diferents cursos de formació ocupacional professional. D'aquesta manera, s'amplien les opcions d'inserció laboral dels participants amb la millora de les seves competències i perfils professionals, a més d'adquirir els hàbits laborals i personals necessaris per al mercat de treball.

A hores d'ara, Vallsgenera ofereix un ampli ventall de formacions vinculades a Certificats de Professionalitat que tenen, com a part central i imprescindible, les pràctiques no laborals en empreses. Aquest tipus de pràctiques són un excel·lent complement a la formació teòrica i facilita un primer contacte de l'alumne en el sector que li pot interessar treballar. A més, un cop s'han completat les pràctiques, l'alumne augmenta les seves possibilitats d'aconseguir una primera feina remunerada a la mateixa empresa.

La realització de les pràctiques formatives no implica l'existència de relació laboral entre els alumnes i l'empresa. En aquest sentit, el conveni entre Vallsgenera i l'empresa detalla les tasques que l'alumne haurà de realitzar i, a la vegada, la companyia es compromet a designar un tutor.


Vallsgenera impulsa diversos programes que inclouen aquest tipus de formació. Així, dels 332 alumnes que es van beneficiar dels convenis amb pràctiques durant el 2016, 42 participaven de la línia formativa Joves per l'Ocupació, 170 dels mòduls de pràctiques en context productiu, 58 del programa Acord Marc en Turisme, 46 del de Formació d'Oferta i 8 del programa de Formació i Inserció. A més, 8 dels participants han pogut optar a pràctiques que incloïen el compromís posterior de contractació per part de l'empresa. (Foto: Ajuntament de Valls).
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada