L'Ajuntament de Valls ha silenciat la troballa arqueològica d'un soterrani a la plaça de l'Oli

L'Ajuntament de Valls ha silenciat la troballa arqueològica d'un soterrani a la plaça de l'Oli en el decurs dels treballs del Museu Casteller. Un recurs presentat per l'empresa SGS Tecnos SA, responsable de la direcció facultativa i de la direcció d'execució i coordinació de seguretat i salut de l'obra de construcció del Museu, no sols posa de relleu aquest fet sinó que també evidencia que s'han fet modificacions del projecte del Museu per adaptar-lo als continguts museogràfics que s'hi volen instal·lar.

Segons ha pogut saber aquest periòdic, l'empresa va demanar al mes de març una revisió del preu del contracte que se li havia adjudicat atenent que el servei s'havia dilatat en el temps. La Junta de Govern de l'Ajuntament de Valls el va desestimar i, al mes d'abril, l'empresa va presentar un recurs de reposició reclamant "un increment d'honoraris de 61.295,00 euros, més IVA, en base a unes despeses de personal de 5.330 euros durant 11,5 mesos d'excés de duració del contracte". A finals de maig, l'empresa va sol·licitar un nou increment de 10.660 euros, més IVA, en base a dues noves mensualitats.

Entre els motius exposats per SGS Tecnos SA hi ha l'aparició de restes arqueològiques i "d'un soterrani a la plaça de l'Oli", del qual mai no ha informat l'Ajuntament de Valls, que "va incrementar la càrrega de treball, en haver de fer estudis suplementaris de la fonamentació i les estructures i una reorganització de les activitats a realitzar, així com detalls de les unions a executar, a més d'un control d'execució més exhaustiu". Això ha obligat a "un major mesurament d'encofrats, formigó i acer" sobre una troballa de la que no s'ha informat.

Però a més, s'assenyala que "hi ha hagut una modificació del projecte d'obres del Museu Casteller, per fer-lo compatible amb el projecte museogràfic". No es tracta de detalls perquè l'empresa "considera important la modificació del contracte d'obra, de forma que ha suposat tal increment en els treballs a realitzar, i de tal nivell, que resta totalment trencat l'equilibri econòmic del contracte". I afegeix que "l'increment dels treballs a realitzar per SGS Tecnos SA són una clara alteració del contracte, directament relacionada amb la modificació del contracte d'execució de l'obra".

Segons l'Ajuntament de Valls, "el projecte tan sols ha estat modificat per acord de la Junta de Govern Local de 16 de desembre de 2016, segons memòria elaborada per la direcció facultativa, per encàrrec municipal, amb el pagament dels honoraris corresponents". Aquesta modificació, segons el Consistori vallenc, "suposa un increment de l'import del projecte d'obres de construcció del Museu Casteller, en relació amb l'import adjudicat, de 174.023,96 euros, IVA inclòs; el que suposa un increment aproximat del 6,4 per 100".
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada