L'Ajuntament de Valls contracta un estudi geotècnic d'una zona del camí del Riu

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Valls ha aprovat la contractació de l'empresa Geomar Enginyeria del Terreny per dur a terme aquest estudi geotècnic, per un import de 3.624,19 euros, de la zona del camí del Riu que pateix esllavissades. El camí del Riu discorre sobre un balç a la riba esquerra del riu Francolí. L'aigua del riu, en cas d'avinguda, impacta frontalment sobre aquest tallat, motiu pel qual el talús s'ha anat erosionant amb el pas del temps. En concret, al llarg de les diferents inspeccions realitzades s'ha observat com els materials del talús s'han anat esllavissant en un tram d'una longitud aproximada de 60 metres.

Segons l'acord de la Junta de Govern, actualment el talús retrocedeix a menor velocitat ja que al capdamunt del mateix hi ha dues cunetes formigonades que recullen i condueixen l'aigua pluvial. La cuneta més exterior es troba parcialment descalçada al llarg de diversos metres. En el moment en què una part de la cuneta cedeixi, és previsible que el retrocés del talús torni a accelerar-se a causa de nous esllavissaments.

Per tal de poder definir la solució tècnica per eliminar completament els esllavissaments, és recomana fer un estudi de l'estabilitat del talús, donat que consultant amb geòlegs, aquest talús presenta símptomes d'inestabilitat. Per aquest motiu, "l'enginyer municipal proposa contractar a l'empresa Geomar Enginyeria del Terreny per dur a terme l'estudi geotècnic per un import de 3.624,19 euros.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada