L'adjudicació dels treballs per a la renovació de la tarima del Pati de Valls, un desgavell

Segons ha pogut saber aquest periòdic, l'empresa adjudicatària de la renovació de la tarima de fusta i els bancs del Pati de Valls ha estat advertida o refusada per incomplir els terminis de les obres adjudicades per almenys tres ajuntaments en els darrers tres mesos. L'obra va sortir a licitació per 59.864,55 euros i la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Valls ha considerat com a més avantatjosa l'oferta presentada per Axis Patrimoni SL per un preu de 52.249,78 euros, segons l'acta. Però no segons la comunicació que en va fer l'Ajuntament.

El desgavell del procés no és sols en la licitació, on les bases tècniques del projecte barregen centímetres amb mil·límetres. Segons l'acta de la Junta de Govern Local, s'ha desestimat l'oferta d'una empresa local, Vallsfusta Invapal SA, perquè "presenta un preu total de 63.093,87 euros, per sobre el preu de licitació". Però a la vegada, el mateix Ajuntament de Valls ha emès una nota de premsa on informa que "la Junta de Govern ha declarat com oferta més avantatjosa per a les obres d'instal·lació d'una nova tarima de fusta al Pati i la renovació dels bancs de la plaça la presentada per l'empresa Invapal SA per un import de 63.222 euros IVA inclòs".

Enmig d'aquest embolic, segons ha pogut saber aquest periòdic, en els darrers tres mesos diversos ajuntaments han requerit a Axis Patrimoni SL, la que realment consta a l'acta de la Junta com a oferta més avantatjosa, el compliment dels terminis o, fins i tot, han iniciat els tràmits per retirar-li les adjudicacions. El mateix Ajuntament del Masnou va informar a la seva pàgina web, el 21 d'abril, de la resolució d'un contracte per incompliment de terminis. El 22 de maig, el Diari de Girona anunciava que l'Ajuntament de Maçanet de la Selva "denunciarà l'empresa encarregada de fer els nous vestidors", Axis Patrimoni SL, per incompliment dels terminis en el lliurament d'una obra. A més, segons l'alcalde de Maçanet, Josep Maria Ciurana, en declaracions al Diari de Girona, "l'adjudicatària hauria subcontractat empresaris locals per realitzar els diferents treballs, molts dels quals encara no han cobrat".

Dijous, 6 de juliol, la pàgina web de l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta va publicar una nota on es deia que "l'Ajuntament vol finalitzar el contracte amb l'empresa constructora dels vestidors de la zona esportiva", la mateixa a qui s'ha adjudicat l'obra del Pati de Valls. "Un informe tècnic de data 22 de juny dictaminava que havent transcorregut el 50% del termini d'execució només s'havia executat obra d'un valor econòmic equivalent al 2,35% de tot el projecte", diu la nota de l'Ajuntament.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada