La Generalitat rep 35 pisos del BBVA a la demarcació de Tarragona per destinar-los a lloguer social

La Generalitat de Catalunya ha rebut les claus d'un nou lot de 300 habitatges cedits per l'entitat bancària BBVA per destinar-los a lloguer social. D'aquest nou lot, 35 dels pisos es troben a municipis de la demarcació de Tarragona. Amb aquest lliurament, la xifra de pisos cedits en un any per aquesta entitat ha arribat als 127 a tota la demarcació de Tarragona i a 1.140 a tot Catalunya. Aquest lliurament s'emmarca en el conveni signat el juliol de 2016 pel qual l'entitat bancària es comprometia a lliurar 1.800 habitatges en 3 anys.

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i el director territorial de BBVA a Catalunya, Xavier Llinares, han mantingut una trobada per fer balanç del primer any des de la signatura del conveni, a la seu del departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. A l'acte, hi ha assistit també el director de Promoció de l'Habitatge de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Albert Toledo.

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, s'ha mostrat satisfeta del funcionament d'aquest conveni "i l'agilitat a l'hora de disposar de pisos, ja que el lliurament està més avançat del previst". "D'aquesta manera podem donar resposta als casos d'emergència de forma més ràpida, la qual cosa va en benefici de tots, ja que els pisos es troben en poblacions on fa falta habitatge social", ha apuntat Borràs.

La consellera també ha remarcat que aquest tipus de convenis permeten ampliar el parc públic de la Generalitat de manera molt més ràpida que amb altres sistemes com la compra o la construcció i atendre les necessitats de forma més immediata.

Per la seva banda, Xavier Llinares ha valorat molt positivament l'evolució del conveni i ha posat de manifest el fort compromís del BBVA en l'àmbit de l'habitatge social a Catalunya: "BBVA, conscient de les dificultats de determinades persones per accedir a un habitatge, va posar en marxa l'estiu passat aquest acord. A través d'ell, el banc té per objectiu facilitar l'accés a l'habitatge a famílies en risc d'exclusió, siguin o no clients. Sumant aquesta iniciativa a la seva política social d'habitatge, que també garanteix solucions als clients hipotecaris en situació de vulnerabilitat".

Dels 1.140 habitatges lliurats fins ara per part de BBVA, 864 es troben a la demarcació de Barcelona, 61 a Girona, 88 a Lleida, i 127 a Tarragona. D'aquest darrer lliurament de 300 pisos, 225 estan situats a municipis de la demarcació de Barcelona, 35 a la de Tarragona, 24 a la de Lleida i 16 a la de Girona.

El procediment d'adjudicació d'aquests habitatges s'impulsa a través de l'Agència d'Habitatge de Catalunya, mitjançant la Mesa d'Emergències i en col·laboració amb els ajuntaments. Els lloguers, amb una vigència màxima de 5 anys, es fixen en funció de la capacitat econòmica de cada família, i es mouen entre un 10 i 18% de la renda familiar. Com a mesura d'acompanyament, les famílies vulnerables beneficiàries d'aquests habitatges, s'inclouen en un programa social realitzat per la Generalitat per millorar les seves condicions d'integració a la societat.

El programa, que es durà a terme durant tota la vigència de la cessió, ja s'ha iniciat amb les 30 primeres famílies i s'està treballant per fer-lo extensiu a la resta de famílies. Per al correcte desenvolupament de l'acord, es va establir un comitè de seguiment tècnic format per representants de la Generalitat i del BBVA. Aquest comitè es reuneix periòdicament i ha permès detectar la necessitat d'incrementar la velocitat de cessió d'habitatges davant les peticions per part de famílies vulnerables.

La Generalitat té acordada amb diverses entitats financeres la cessió de 4.010 habitatges per destinar-los a lloguer assequible. Aquests convenis han resultat una fórmula ràpida i efectiva d'ampliar el parc d'habitatge de lloguer social a un cost reduït.

El Govern continua treballant per  aconseguir que les entitats financeres que disposen d'habitatges els en cedeixin per poder destinar-los a lloguer social i, d'aquesta manera, pal·liar la necessitat d'habitatge que hi ha en molts municipis de Catalunya. Les condicions per accedir a un lloguer social consisteixen en haver perdut l'habitatge com a conseqüència d'un procés d'execució hipotecària o estar en procés de reclamació judicial, amb atenció especial a persones grans, víctimes de violència de gènere i persones amb discapacitat o en risc d'exclusió social.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada