La Generalitat convoca subvencions per substituir balises nocturnes dels parcs eòlics

El Diari Oficial de la Generalitat publica la convocatòria de subvencions per fomentar la substitució de les balises lluminoses dels aerogeneradors dels parcs eòlics que a la nit emetin llum que no sigui vermella fixa, per a l'any 2017. És subvencionable la substitució de les balises ja sigui amb caràcter previ com amb posterioritat a la sol·licitud de subvenció. En concret, les actuacions executades entre l'1 de desembre de 2015 fins al 15 de novembre de 2017.

Poden optar a aquesta línia d'ajuts els titulars dels parcs eòlics en funcionament a Catalunya a data de 27 de novembre de 2015, que és quan va entrar en vigor del Decret de desplegament de la Llei d'ordenació ambiental de l'enllumenament per a la protecció del medi nocturn. Les subvencions, de dotació pressupostaria de 100.000 euros, prioritzen les propostes presentades seguint criteris de proximitat a nuclis urbans, el tipus de llum substituïda, la densitat d'aerogeneradors a la zona i el nombre de balises que se substitueixen.

L'objectiu de l'actuació és compatibilitzar la senyalització necessària  per garantir la seguretat aèria amb la protecció del medi nocturn, canviant les balises lluminoses blanques intermitents, per altres que emetin llum vermella fixa, de molt menor impacte sobre el medi nocturn. Entre les zones de Catalunya amb major impacte sobre el medi per l'alta densitat de parcs senyalitzats hi ha la Conca de Barberà..

Des de l'any 2010, la normativa de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) preveu que la llum que indica l'altura i posició dels aerogeneradors, quan pot provocar afeccions mediambientals, pot ser vermella fixa. Tot i això, els construïts abans d'aquell any i els que tenen una alçada superior als 100 metres se senyalitzaven amb llum blanca intermitent en aplicació de la normativa vigent del moment.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada