La CUP de Valls posa contra les cordes al regidor de Mobilitat i l'alcalde de Valls el ratifica

El polèmic Pla de Senyalització que s'està desplegant a Valls ha estat el protagonista de l'apartat de precs i preguntes al Ple municipal que s'ha celebrat aquest dilluns, 31 de juliol. Els grups de l'oposició s'han calçat el casc d'això, d'oposició municipal, i ha cosit a preguntes al govern pel desgavell que s'ha anat desgranant en els darrers dies. Una situació que el regidor de torn, Francesc Anguela, ha desmentit culpant-ne a la premsa i a la voluntat de "fer demagògia".

El portaveu de Compromís per Valls-ICV, Ramon Font, ha obert el foc demamant sobre la situació surrealista que es va produir en la pantalla tàctil del Portal Nou on hi va aparèixer una pàgina pornogràfica. Des del govern s'ha justificat al·ludint a una suposada intrusió informàtica en el sistema, cosa que sols és possible si no s'ha tingut la precaució corresponent de treballar amb un sistema tancat. Segons els informàtics, és impossible manipular una pantalla d'aquestes característiques si no permet l'accés obert a qualsevol pàgina web.

Per la seva banda, la portaveu del PSC, Rosa Maria Ibarra, ha fet un inventari detallat dels errors que han estat detectats en el desplegament Pla de Senyalització i dels "molts problemes que demanen una explicació". Per aquest motiu, ha demanat fins i tot una Junta de Portaveus de l'Ajuntament per tractar aquest tema de forma específica. Davant d'això, però, Anguela ha minimitzat les incidències detectades i ha assenyalat que, entre altres, s'està "estudiant" la correcció d'erros com els de toponímia. També ha negat que s'hagin canviat emplaçaments dels senyals davant la dificultat dels vehicles de maniobrar.

Però la clatellada més contundent a Anguela ha estat la provinent del regidor de Crida per Valls-CUP, Jordi Robert, que ha tornat a demanar al govern municipal quins motius justificaven el fet que el responsable de Mobilitat tingués dedicació absoluta al Consistori. Robert ha detallat també bona part del gruix de les anomalies detectades al Pla de Senyalització però també li ha retret altres actuacions com la campanya d'ús de la bicicleta i els estacionaments que es van instal·lar al Barri Antic. "Les coses es fan bé o no es fan", ha insistit el regidor cupaire recollint la crítica generalitzada pel desplegament d'un Pla que, sols en la seva redacció, ja va costar més de 21.000 euros.

Davant la inconsitència de la defensa d'Anguela, ha hagut de ser l'alcalde de Valls, Albert Batet, qui ha hagut de sortir en defensa del seu regidor bo i molest per la crítica sense embuts que ha fet Robert. Amb tot, Batet sols ha justificat la dedicació exclusiva d'Anguela per "un pacte de govern transparent" i s'ha escudat en el fet que el Pla de Mobilitat és un projecte complex, això malgrat hi ha un suposat document previ que el detalla i que va ser aprovat en Junta de Govern. Progressivament, Batet ha anat abaixant el to de la intervenció per agrair als grups de l'oposició la seva preocupació, lamentar els incidents que hi ha hagut i refermar el suport del govern de l'Ajuntament de Valls al regidor qüestionat.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada