El Síndic de Greuges suspèn l'Ajuntament de Valls en transparència i accés a la informació

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha presentat dijous, 6 de juliol, el segon Informe anual sobre transparència, accés a la informació pública i bon govern, on posa de manifest que les administracions locals encara no tenen aquests aspectes com a prioritat. Entre aquestes, posa l'exemple de l'Ajuntament de Valls, que no ha respost a les peticions presentades de forma reincident.

L'informe avalua el grau de resposta de les administracions a través d'unes consultes fetes d'incògnit amb el mètode que es coneix com a 'ciutadà ocult', és a dir, fent-se passar per un ciutadà més i no com el Síndic. Així, simulant ser un ciutadà, va enviar a 175 administracions la pregunta 'Quina despesa s'ha fet en formació de personal propi l'any 2016, indicant adjudicatari i import?'. No va obtenir resposta de 53 ajuntaments, entre ells l'Ajuntament de Valls. L'Ajuntament de Valls també està entre els reincidents que tampoc no va respondre al 'ciutadà ocult' l'any passat.

En canvi, el Síndic també va enviar de forma oficial un qüestionari a totes les administracions amb una vintena de preguntes sobre la quantitat de licitacions o subvencions fetes, o les sancions imposades a treballadors públics, entre altres. En aquest cas, si hi va haver resposta de l'Ajuntament de Valls però no, per exemple, del Consell Comarcal de l'Alt Camp.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada