El PDeCAT aplaudeix la seva pròpia gestió a l'Ajuntament de Valls sobre el Barri Antic

El PDeCAT ha emès on comunicat on "valora molt positivament" els passos que l'Ajuntament de Valls, governat pel mateix PDeCAT, ha iniciat per dotar el Barri Antic d'habitatges d'iniciativa pública ampliant d'aquesta manera les polítiques de dinamització del centre històric. El darrer ple de l'Ajuntament va aprovar la creació d'un sistema d'habitatge dotacional públic i, paral·lelament, segons el PDeCAT, una Junta de Govern que no s'ha fet pública ha donat llum verd a la modificació del Pla de Millora Urbana del Barri Antic. En aquest sentit, el partit ha anunciat que el primer àmbit on es construiran habitatges d'iniciativa pública serà a l'entorn dels carrers Sant Francesc i Santa Marina.

El PDeCAT destaca que en els últims anys, a través de les actuacions urbanístiques del Programa d'Intervenció al Barri Antic i altres projectes impulsats des de l'Ajuntament, s'han ampliat els equipaments i serveis i s'han reformat urbanísticament nombrosos carrers. Entre les actuacions més recents que esmenten, destaquen la transformació urbana dels carrers de l'històric Call Jueu o dels carrers Sant Isidre, Artús i Santa Margarida, Verdura, Espardenyers, Peixateria, Forn Nou i Sant Oleguer, la reforma de la plaça del Carme, a més de la modernització de l'enllumenat públic a una trentena de carrers més o projectes diversos de recuperació del patrimoni. Actuacions que s'han sumat a la posada en marxa de nous equipaments públics com la Biblioteca Carles Cardó a l'Espai de Ca Creus, l'Escola Enxaneta al Convent del Carme, el futur Museu Casteller de Catalunya, o més enrere en el temps la llar d'infants municipal o l'Escola Oficial d'Idiomes a Ca Sagarra.

Ramon Giró, president de l'executiva del Partit Demòcrata a Valls destaca que "s'ha demostrat amb fets que el nostre compromís amb el Barri Antic és total perquè entenem que la seva recuperació és un projecte de ciutat, en primer lloc per la qualitat de vida i la convivència dels vallencs i vallenques que hi viuen". Pel president del Partit Demòcrata, l'Ajuntament ha de continuar impulsant projectes de millora urbana i de nous equipaments públics, a més de projectes de dinamització social i comercial, i obrir també noves línies estratègiques, entre elles la d'impulsar la renovació i construcció de nous habitatges.

Per aquest motiu, Giró "valora molt positivament" el pas ferm fet per l'Ajuntament per, sota la iniciativa pública, projectar habitatge dotacional públic. Pel president del Partit Demòcrata, "projectes com aquest d'habitatge públic se sumen a les facilitats i ajudes que ja s'atorguen per obres de reforma d'habitatges", entre elles les subvencions del 95% de l'impost de construcció per obres al Barri Antic. Pel Partit Demòcrata, l'ampliació i millora del parc d'habitatges que faci possible que nous veïns triïn el centre històric com a lloc de residència ha de ser un nou element clau en la dinamització social, comercial i urbana de tot el centre històric.

D'altra banda, el Partit Demòcrata a Valls "valora molt positivament" també que la modificació de planejament contempli emplaçar un equipament cultural públic a l'edifici de Ca Padró, pel que representa de recuperació d'un edifici de valor històric i patrimonial, situat en un punt neuràlgic com és el carrer de la Cort que se sumaria als esforços que està fent la ciutat per ampliar l'oferta de serveis i equipaments del Barri Antic. L'anunci sobta perquè, darrerament, el govern municipal assegurava que l'edifici ja tenia aquesta qualificació urbanística.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada