El Govern presenta a Bràfim, Montferri, Rodonyà i Vila-rodona les obres de la C-51 a Vilardida

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha exposat avui als alcaldes de Bràfim, Xavier Rius; Rodonyà, Enric Ferré; Montferri, Josep Ruiz; i Vila-rodona, Ramon Maria Bricollé, el projecte de condicionament de la C-51 a Vilardida que està redactant el Departament de Territori i Sostenibilitat. Font ha explicat que les obres, amb una inversió estimada de prop de 6 milions d'euros, es licitaran la tardor vinent i s'iniciaran durant el 2018. Paral·lelament, el Departament està impulsant els treballs previs d'intervenció arqueològica.

El projecte del condicionament, que abasta un tram d'uns 2,5 quilòmetres de longitud, consisteix en l'eixamplament de la C-51, per establir dos carrils de circulació de 3,50 metres i dos vorals de 1,5 metres cadascun. Actualment, la carretera té una amplada de 6 metres i no disposa de vorals. Es tracta d'un tram que va quedar pendent d'una solució tècnica consensuada amb el territori en el marc del condicionament de la C-51 entre Valls i el Vendrell. La zona de la intervenció se situa en un tram d'uns 500 metres, de la C-51, a l'entorn de la intersecció amb la T-204, la carretera de Montferri.

Cal remarcar que l'actuació preveu, així mateix, la formació de camins laterals per garantir la permeabilitat a banda i banda de la carretera. Aquests camins laterals estan concebuts per a la circulació de maquinària agrícola i per a l'accés a les finques de la zona i en alguns casos seran de nova construcció i en d'altres, s'aprofitaran camins existents. Per al pas del riu Gaià, es construirà un nou pont paral·lel a l'existent per donar continuïtat al camí de servei projectat. Així mateix, es preveu la formació de dos passos superiors i un d'inferior.

Les obres començaran l'any que ve, un cop finalitzin les tasques d'intervenció arqueològica del jaciment de Vilardida. En aquest sentit, Ricard Font ha exposat que aquests treballs previs ja estan en licitació i que començaran durant la tardor que ve. Aquestes tasques consistiran en el decapatge del terreny de manera controlada i amb supervisió arqueològica, fins al nivell en què estan documentades restes en jaciments adjacents. Un cop decapada i delimitada la superfície d'actuació, s'excavaran les estructures en l'àmbit que quedarà ocupat per la futura obra. Finalment, es documentarà el jaciment.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada