Blancafort acull una sessió sobre 'Contractació elèctrica i comptabilitat energètica domèstica'

Divendres, 7 de juliol, va tenir lloc la conferència 'Contractació elèctrica i comptabilitat energètica domèstica', organitzada pel Casal de la Gent Gran, amb la col·laboració i suport de l'Ajuntament de Blancafort, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, i Obra Social la Caixa. Forma part del cicle d'activitats programades per a l'any 2017 projectades i dirigides especialment a l'Associació si bé són obertes a que vulguin sumar-s'hi.

La conferència, dissenyada i coordinada per l'Institut Català d’Energia, va anar a càrrec de Maria Ferràndiz Rigau, tècnica en Ciències Medi Ambientals. Es van tractar, entre altres, temes com les modalitats de contractació elèctrica i de gas, recomanacions generals abans de contractar, i drets dels consumidors. També es va comentar minuciosament el consum referent a l'enllumenat, calefacció i aire condicionat, i aparells domèstics, aportant en cada cas consells i mesures encaminades a reduir el seu consum. També ens van explicar que els aparells electrònics connectats permanentment a la xarxa elèctrica, produeixen un baix consum encara que estiguin apagats.


Finalment, es va parlar dels comptadors energètics, els quals proporcionen informació per conèixer i gestionar el consum elèctric d’una llar. Dóna mesura, en temps real, de quanta electricitat s’està consumint a qualsevol hora del dia, el seu cost en euros i la seva equivalència en kg de CO2 emesos a l’atmosfera. Al llarg de tota la sessió es van anar succeint preguntes o qüestions, les quals es van anar comentant i aclarint donant solucions als dubtes plantejats.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada