Vallsgenera assegura que troba feina a dos de cada tres usuaris dels cursos de formació

L'Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera va tancar el 2016 amb 471 alumnes que van participar en els diversos cursos formatius de caràcter ocupacional, una xifra que representa un 21,3% més que l'any 2015 i un rècord d'activitat de Vallsgenera per ampliar les línies formatives destinades a la inserció de persones en situació d'atur. Aquesta és una de les diferents dades de la Memòria d'Activitats de Vallsgenera que s'ha presentat aquesta setmana al Consell Rector de l'Institut Municipal de Desenvolupament de Valls.

El grau d'inserció, tan laboral com formatiu, ha assolit cotes superiors del 66,9%, segons dades de l'Ajuntament de Valls. En destaquen d'una manera especial cursos relacionats amb la indústria logística, personal d'instal·lacions esportives o alemany, amb graus d'inserció d'entre el 70 i el 94%. Aquests cursos estan adreçats a aturats i, a més de facilitar la inserció laboral, també busquen fer possible la inserció formativa dels participants. A la vegada, dels 500 participants en cursos ocupacionals, 332 han pogut realitzar a més pràctiques en empresa que ha facilitat encara més els nivells d'inserció.

Una part important de l'activitat de formació ocupacional va adreçada a joves. Així, dels 500 participants en tots els cursos de l'àmbit de formació ocupacional de Vallsgenera, gairebé la meitat han estat joves que han pres part en programes específics. En aquest cas, els nivells d'inserció han estat fins i tot superiors, ja que prop de tres quartes parts de tots els participants han trobat feina o han pogut continuar la seva formació. Cursos com els de serigrafia i arts gràfiques, manteniment industrial o idiomes han assolit alts nivells d'inserció. En aquest sentit, s'ha consolidat l'oferta destinada a joves que s'ofereix a través de Vallsgenera amb els programes de formació i inserció, joves per l'ocupació, fem ocupació per a joves, noves tecnologies i idiomes. També sobresurten programes integrals que ofereixen un acompanyament i suport per orientar joves sense graduat d'ESO o que han abandonat els estudis en la seva vida formativa i professional, a través d'un itinerari laboral personalitzat.

En l'àmbit de formació continua a treballadors en actius, també s'han assolit xifres rècord amb 64 cursos i 527 participants, el doble que l'any 2015. Vallsgenera ha estès la formació contínua a àmbits tan diversos com la gestió administrativa i comercial, recursos humans, màrqueting, logística o ofimàtica, a més de cursos específics adaptats a les necessitats de l'empresa. En aquest sentit, es tracta de formació a mida a les necessitats dels treballadors i de l'empresa que poden finançar-ho a través de les bonificacions de les quotes de la Seguretat Social.

Una part de la formació contínua durant l'any 2016 també ha estat subvencionada a través de dues convocatòries de la Generalitat, en concret, el programa Emprèn i el de formació professional per a l'ocupació de caràcter transversal. D'aquesta manera, Vallsgenera ha consolidat en cinc anys la línia de formació contínua com una nova aposta per ampliar coneixements i capacitats professionals dels treballadors en actiu, la millora de la competitivitat i la productivitat.

Les xifres de la Memòria 2016 de Vallsgenera, sempre segons les dades de l'Ajuntament, destaquen l'esforç dels serveis d'intermediació laboral que ha gestionat 628 llocs de treball a persones en situació d'atur, una xifra que representa un 56% més respecte el 2015 i també tot un rècord d'activitat en aquest àmbit en la història de Vallsgenera. Així, Vallsgenera ha intermediat en 315 ofertes presentades per empreses, ha enviat més de 1.600 currículums i ha efectuat 2.430 visites a empreses per conèixer les seves necessitats.


El servei d'acollida als usuaris de Vallsgenera va ser el 2016 de 2.089 persones, 753 de les quals són noves usuàries dels serveis. A més, Vallagenera ha comptat amb 350 participants de programes laborals i 1.459 que han passat pels serveis d'Orientació de l'Institut Municipal. Vallgenera va tancar el 2016 amb gairebé 2 milions d'euros de pressupost, amb un increment del 35%. Del capítol de pressupost en sobresurt la major aportació a través de programes i cursos del Servei d'Ocupació de Catalunya de la Generalitat que representa el 45% del total, en una línia que ha permès ampliar l'activitat formativa.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada