Valls aprova ajuts per a millora d'habitatges desocupats que es destinin a lloguer social

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Valls ha aprovat obrir la convocatòria 2017 per a l'atorgament de subvencions per a propietaris d'habitatges desocupats que realitzin obres de reforma i millora per destinar els immobles a lloguer social. Aquesta convocatòria, que té una dotació pressupostària de 60.000 euros, té com objectiu augmentar el parc de pisos d'aquesta modalitat i facilitar l'accés de la ciutadania a un habitatge per sota dels preus de mercat.

Els interessats poden presentar la sol·licitud de subvenció fins el 30 de juny. S'hi podran acollir tots els propietaris que realitzin obres en pisos desocupats per tal posar-los a lloguer. Les subvencions cobriran el cent per cent de les despeses derivades de les obres fins a un màxim de 6.000 euros i inclouen totes aquelles actuacions destinades a garantir l'habitabilitat del pis i que aquest pugui ser utilitzat de manera immediata per a lloguer.

Així, se subvencionen les obres de millora de les instal·lacions d'aigua, gas -inclosa la calefacció-, electricitat i sanejament per adequar l'habitatge a normativa, així com l'arranjament de banys i cuines. Són despeses subvencionables també la millora de l'aïllament tèrmic o acústic amb la renovació dels tancaments dels pisos i també la supressió de barreres arquitectòniques. Per poder acollir-se a la subvenció, els propietaris han d'haver signat amb l'Oficina Local d'Habitatge de Valls (OLH) un conveni per un període mínim de 5 anys i un contracte de lloguer per un període mínim de 12 mesos en lloguer social. Aquesta línia de subvencions per obres de reforma s'afegeix a una primera oberta ja de bonificacions del 75% de l'Impost de Béns Immobles de l'habitatge que es destini a lloguer social.

D'aquesta manera, es reforcen les polítiques d'ajuts fiscals destinades a l'ampliació de l'oferta d'habitatges de lloguer social amb mesures que permetin mobilitzar el parc de pisos buits i estimular l'execució d'obres de reforma per millorar les condicions d'habitabilitat. Aquestes mesures es van implementar ja l'any passat després de l'aprovació del Pla Local d'Habitatge que, entre altres objectius, pretén mobilitzar habitatges ara desocupats per tal de facilitar el lloguer social.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada