Urbanisme aprova el Pla especial de les cabanes de pedra seca i refugis de la guerra d'Alió

La Comissió d'Urbanisme del Camp de Tarragona ha aprovat definitivament el Pla especial de les cabanes de pedra seca i refugis de la guerra civil del terme municipal d'Alió. La Normativa té per objecte la determinació de les construccions a protegir; establir i fomentar mesures i actuacions per garantir la conservació de les construccions; i establir el nivell de protecció, el tipus d'intervenció, usos admesos i el règim disciplinari en el cas de les infraccions.

El Pla estableix la protecció per a la totalitat de les construccions que per les seves característiques constructives, artístiques, històriques, paisatgístiques o funcionals, representen un testimoniatge de primer ordre, a conservar i transmetre íntegrament a les generacions futures. Les actuacions de consolidació, conservació i restauració no suposaran aportacions de reinvenció del disseny original i aniran encaminades a recuperar els seus valors arquitectònics inicials.

Les formes d'actuació admeses sobre aquests elements són els de conservació, manteniment i consolidació, i restauració. Tots els treballs de conservació, de manteniment i de restauració seran realitzats amb els mateixos materials constructius: pedra i terra. També s'han d'emprar les mateixes tècniques constructives. En cas de que s'efectuïn excavacions o moviments de terra, si aparegués qualsevol resta paleontològica, caldrà atenir-se al que disposa la Llei del Patrimoni Cultural.

El reglament també té en compte aspectes com els enllumenats exteriors, així com un radi de protecció de 20 mestres traçat des del centre de la construcció on no es podran aixecar noves edificacions, ni elements d'instal·lacions o constructius, ni cap intervenció que constitueixi un demèrit per a l'element protegit. A més, en el tancament de finques es limitarà la superfície a tancar al que sigui estrictament necessari. Els usos admesos són agrícola i equipaments socioculturals. (Foto: Núria Roig).
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada