S'aprova una moció de Crida per Valls-CUP per gravar distribuïdores de llum, gas o aigua

El Ple de l'Ajuntament de Valls de dimarts, 27 de juny, va aprovar per unanimitat una moció presentada per la Crida per Valls-CUP que demanava "la implementació de la taxa per l'ús privatiu o aprofitament especial del domini públic local de les instal·lacions de transport d'energia elèctrica, gas, aigua i hidrocarburs". Durant la seva intervenció, la regidora Paloma Vicente va remarcar que es demanava implementar aquesta nova taxa, que afectaria aquelles empreses distribuïdores amb torres, cablejat o altres elements de distribució que es trobessin al terme municipal de Valls, però que no hi donessin servei.

La Crida per Valls-CUP considera que l'aprofitament i la privatització de l'espai públic o comú que fan aquestes empreses s'ha de veure gravat per tal que contribueixin als pressupostos municipals. Per altra banda, la candidatura rupturista veu aquestes línies de distribució com la mostra d'un model energètic caduc "que s'hauria d'anar substituint per un model de producció pròxima i d'autoproducció d'energia".

Durant la seva exposició, la regidora cupaire també va recordar les dificultats que s'havien trobat altres ajuntaments que havien volgut aplicar aquesta taxa. En paraules de Paloma Vicente, aquest fet "posa de relleu, una vegada més, la connivència entre els poders privats i els poders públics i la justícia de l'estat espanyol". Unes dificultats que, gràcies a la persistència i a la lluita d'aquests ajuntaments pioners, s'han vist superades, aconseguint el dictamen favorable d'aquestes taxes per part del Tribunal Suprem.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada