Opinió.- Pensions, arriba el daltabaix

DAVID ROS*. A Espanya arriba el tsunami. Tots sabem que les pensions ja no es revaloren amb l'IPC (Índex de Preus de Consum), que perden poder adquisitiu cada any, que el Fons de Reserva de la Seguretat Social s'acaba aquest mateix any i que el propi Estat diu que a Espanya fins al 2022 es generarà un forat anual de 15.000 milions a la Seguretat Social. El resum és que a Espanya, amb aquest tsunami, veurem com baixen les pensions. Any rere any l'estat espanyol menystindrà la dignitat dels seus jubilats.

Quan arriba un tsunami el millor és protegir-se en terres més altes i en aquest cas Catalunya, té un 25 per 100 menys d'atur, amb salaris més alts (que són els que paguen les pensions)... i disposa d'una economia més sòlida i diversificada. El futur estat serà plenament solvent.

Amb el nou estat, a Catalunya tindrem una oportunitat per recuperar la dignitat de perceptors de prestacions, pensionistes i futurs pensionistes.

Aquesta oportunitat la tindrem votant Sí en el referèndum que farà de Catalunya un nou estat independent.

*David Ros és Economista, jubilat.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comentaris:

  1. I, a més, estem pagant un IRPF, que no correspon. Una pensió, no pot pagar mai un impost que correspon a rendiments del treball, perquè no és cert, i a més a més aquest concepte ja el varem pagar durant la vida laboral. De cap manera, volem dir amb això, que no correspongui pagar algun tipus impositiu. Com per exemple, per rendes del patrimoni. Però es clar, per l'actual regim, s'arriba a pagar fins a un 20%, i en canvi, si fos per l'impost de patrimoni, correspondria un 4 o un 5%. La diferència és substancial. Pregunto. Es pot considerar un abús? O fins i tot, és constitucional?. Em consta que s'està reclamant, la revisió d'aquest greuge, tant a l'estat espanyol com a la Unió Europea. Veurem com acaba tot. Però caldria que féssim pressió.

    ResponElimina