Opinió.- La Nova República Sí

MARC MONCUNILL*. Des d'avui fins al dia que votem, compartirem amb els ciutadans i ciutadanes els motius pels quals volem construir una República. Un cop acabada la campanya de la 'República que Farem' i just després de l'última reunió del Pacte Nacional pel Referèndum al Palau de Congressos, Esquerra ha engegat la precampanya pel Sí al Referèndum. Ara és moment de treballar per aconseguir el màxim suport pel Sí al Referèndum, pel Sí a un futur millor, més digne i amb més oportunitats, pel Sí a unes infraestructures necessàries que ara ens neguen, pel Sí a un país que faci costat a la cultura, pel Sí a un país respectuós amb el seu entorn,... molt més que el Sí a un nou país.

Estem convençuts que l'únic canvi possible és la República Catalana. A Esquerra fa temps que treballem per aconseguir-ho i ho seguirem fent fins al dia que votem, compartint amb els ciutadans i ciutadanes els motius pels quals volem construir una República. És per això que omplirem la pre-campanya de continguts amb tants arguments com oportunitats n'esperem de la República. Així, no tan sols demanarem el sí, sinó que explicarem el país que volem: Un país més just, net i pròsper.

Treballem fer una República amb millors condicions, pensant amb les persones, al costat dels treballadors i treballadores, respectant el medi ambient, amb model eficient energètic i igualtat d'oportunitats entre els homes i les dones. Sens dubte, una prioritat ha de ser aconseguir un sistema tributari eficient que persegueixi el frau i garanteixi la redistribució de la riquesa. Apostem per un estat que retalla drets als treballadors i fomenta la devaluació de salaris com a mesura per augmentar la competitivitat generant precarietat i temporalitat. A més d'un dèficit de 16.000 milions cada any, tenim un estat malbaratador que dilapida els diners amb AVE sense passatgers, aeroports sense avions i exèrcit. Necessitem que es gestionin millor els nostres recursos amb eficiència, construeixi el Corredor Mediterrani i blindi l'estat del benestar.

Ara, és estem a un pas de fer realitat la Nova República. Serà clau aconseguir donar un darrer impuls al procés, aquest camí llarg i intens que portem de manifestacions, per aconseguir un país obert al món. Per una República que defensi els més vulnerables i garanteixi a tothom l'accés a un habitatge digne i als subministraments bàsics per viure, i impedeixi cap desnonament sense alternativa de reallotjament i amb més justícia social. Aconseguim, entre tots i totes, la Nova República SÍ! Podeu trobar, els detalls de la República Catalana que volem a http://novarepublica.esquerra.cat/ #NovaRepúblicaSí.

*Marc Moncunill Rovira és secretari d'Imatge i Comunicació d'ERC Camp de Tarragona.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada