Montblanc inaugura la nova Oficina de Turisme a l'antic celler modernista de Martinell

Dissabte, 1 de juliol, es posarà en funcionament la nova Oficina de Turisme de Montblanc a l'antic celler modernista, obra de Cèsar Martinell, que substituirà el de l'antiga església de Sant Francesc, estrenat el maig del 2000. La inauguració d'aquest nou espai tindrà lloc el divendres, 30 de juny, a les 7 de la tarda, i comptarà amb la presència del Director General de Turisme, Octavi Bono. S'aprofitarà l'acte per fer el lliurament de les acreditacions als nous Guies de Montblanc que han superat les proves del sisè curs organitzat per l'Ajuntament.

La construcció de la nova oficina de turisme estava inclosa en el 'Projecte d'adequació del celler cooperatiu modernista de Montblanc i el seu entorn en Oficina de Turisme i botiga de productes agroalimentaris de proximitat' que ha tingut dues fases. La primera, estrenada l'estiu de 2015, va servir per condicionar algunes parts de l'edifici i va permetre la posada en marxa de l'agrobotiga. La segona fase ha tingut un pressupost de 400.000 euros que ha aportat la Generalitat de Catalunya des del Fons per al Foment del Turisme creat a partir de l'impost sobre estades en establiments turístics. La notificació de la concessió de la subvenció va ser el setembre de 2015 i en menys de dos anys s'ha construït la nova oficina, s'ha moblat l'agrobotiga i s'ha realitzat una nova senyalització turística urbana de vianants i de benvinguda.

La nova Oficina de Turisme de Montblanc es va plantejar atenent els programes d'actuació inclosos al Pla Estratègic de Turisme de Catalunya (2013-2016) i les Directrius Nacionals de Turisme del 2020, basant-se en la millora de la qualitat en l'experiència turística. Aquest equipament suposarà un salt qualitatiu respecte a l'actual, ja que ha estat dissenyat atenent les necessitats dels usuaris i dels professionals que prestaran el servei. S'adequa al Decret 66/2014, del 13 de maig, de regulació dels Serveis d'Informació, Difusió i Atenció Turística de Catalunya, per tal que esdevingui una oficina de turisme de primera categoria.

La modernització assegura una major proximitat entre informador i usuari facilitant un servei més personalitzat. Desapareixen les escales que impedeixen l'accés a persones amb mobilitat reduïda, es disposa d'un taulell i una taula baixa on donar un tracte proper al visitant, hi ha un ascensor per accedir a l'agrobotiga i s'han construït lavabos públics adaptats. També integra elements tecnològics com el servei d'informació exterior de 24 hores, amb una pantalla tàctil i a l'interior una taula interactiva d'autoservei d'informació a més de dues pantalles d'informació sobre esdeveniments i recursos turístics.

D'altra banda, l'espai està climatitzat, disposa de lluernaris que afegeixen llum natural, megafonia i altaveus. S'integra en un espai que inclou una botiga de producte agroalimentari de proximitat. I té un espai expositiu on periòdicament es podran veure mostres de pintura, ceràmica, fotografia o cartells relacionats amb els principals recursos i esdeveniments turístics de Montblanc i la Conca de Barberà. En l'estrena es podran veure pintures cedides pel Museu Comarcal de la Conca de Barberà corresponents a les Biennals d'Art.

Es mantenen característiques que es recullen a la normativa d'oficines de turisme, com disposar d'internet i wi-fi, un magatzem de material, despatx i sala de reunions i una superfície superior a 80 metres quadrats. La nova Oficina de Turisme també guanya en visibilitat exterior i disposarà de la senyalització oficial homologada per la Generalitat de Catalunya: dues plaques a la façana i un tòtem a la plaça. Als finestrals exteriors i la porta principal s'hi ha col·locat uns vinils que incorporen el nou logotip turístic de Montblanc Medieval que serà presentat oficialment el proper divendres 7 de juliol, juntament amb els nous webs institucionals de l'Ajuntament de Montblanc i del turístic Montblanc Medieval.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada