L'Ajuntament de Vals inverteix 22.000 euros en un nouprojecte de recuperació dels torrents

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Valls ha aprovat l'encàrrec a l'empresa MN Consultors en Ciències de la Conservació la redacció, per un import de 21.766 euros, d'un nou projecte de recuperació ambiental d'un àmbit de 3,8 hectàrees dels torrents de la ciutat. En concret, es tracta de les immediacions de l'espai on conflueixen els torrents de la Xamora i el Catllar, un dels enclavaments paisatgístics de més interès i de més valor ambiental dels torrents.

Aquest seria el primer projecte tècnic que es desenvolupa en el marc del Pla Especial dels Torrents de Valls i servirà de base per establir els criteris metodològics tècnics de la progressiva recuperació que s'haurà d'estendre al conjunt dels espais fluvials de la ciutat per recuperar-ne ambientalment la flora i fauna, obrir-los a la ciutat i fer accessible aquesta gran xarxa verda com a zona de lleure en natura per als vallencs.

El projecte, que haurà d'estar redactat al llarg d'aquest any 2017, inclourà totes les accions necessàries per recuperar ambientalment la llera dels trams finals dels torrents de la Xamora i del Catllar, just en el punt on conflueixen al sud de la ciutat i es converteixen en el conegut com el torrent del Puig. Així, es preveurà el trasllat de col·lectors o torres elèctriques, entre d'altres elements, per alliberar els torrents d'infraestructures i restaurar-los ambientalment com a zones fluvials singulars que són. També s'inclourà en el projecte l'eliminació de vegetació no autòctona i la recuperació de les formacions vegetals de ribera, així com la restauració d'elements de valor cultural o patrimonial.

Precisament, la Junta de Govern ja ha aprovat paral·lelament la contractació de l'enginyer Llorenç Amat per un import de 6.655 euros IVA inclòs, per redactar el projecte de rehabilitació de l'antic pont medieval dels Molins, situat en aquest mateix àmbit. Aquest pont, que travessa el torrent del Catllar just abans que conflueixi amb el torrent de la Xamora, data entre finals del segle XIII i principis del XIV, tot i que es va ampliar amb un segon ull a finals del segle XIX. El pont presenta en l'actualitat danys estructurals i esquerdes, fet que va motivar que l'any passat s'hagués de tancar al trànsit. Amb el projecte que ara es redactarà, a més de fer possible que es pugui tornar a utilitzar el pont, es recuperarà patrimonialment també el conjunt de l'estructura del pont.

Per últim, s'ha aprovat també la contractació dels treballs de desbrossament de vegetació, per un import de 1.856 euros IVA inclòs a l'empresa Excavacions Carbonell, de la zona on conflueixen els dos torrents, en una actuació que s'iniciarà de manera immediata. Aquesta actuació de desbrossament és necessària per poder iniciar la redacció del projecte d'adequació d'aquest entorn i l'aixecament topogràfic de l'àmbit.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada