L'Ajuntament de Valls obre una línia d'ajuts per a despeses dels habitatges habituals

L'Ajuntament de Valls obrirà de l'1 de juliol al 31 de juliol el període de sol·licitud dels ajuts per despeses de l'habitatge habitual, dotada amb 25.000 euros. En concret, es subvencionarà a famílies amb poc ingressos els rebuts d'aigua, llum i gas, així com despeses de la comunitat. La finalitat d'aquestes subvencions és alleugerir la càrrega impositiva a aquelles famílies que tenen dificultats econòmiques. Cal tenir en compte que el canvi de la legislació estatal a nivell de subvencions que es va haver d'aplicar l'any passat obligava que, per poder abonar la subvenció, calia que les persones beneficiaries haguessin pagat prèviament la totalitat de l'IBI i el rebut de les escombraries. Això va provocar que la subvenció es rebes a final d'any, perdent la seva lògica d'alleugerir la càrrega econòmica a suportar per les persones beneficiaries.

Per evitar-ho s'ha introduït un canvi que permetrà el pagament de la subvenció abans d'abonar la totalitat de l'IBI i les escombraries. Tot i així, ha estat necessari no aplicar la subvenció d'IBI i escombraries el 2017 i substituir-la de manera extraordinària per la nova línia d'ajuts per despeses d'habitatge amb l'objectiu de mantenir el suport econòmic de l'Ajuntament a les famílies en situació de vulnerabilitat enguany. De cara a l'any 2018 es restablirà el mecanisme de subvenció en base a l'IBI i les escombraries, utilitzant ja el rebut del 2017 per justificar la subvenció, cosa que permetrà efectuar el pagament durant el primer semestre de l'any 2018.

Pel que fa enguany, a l'ajut per despeses de l'habitatge habitual, hi poden optar les persones majors de 18 anys i està empadronat a Valls des de fa un any. L'habitatge objecte de l'ajut ha de ser destinat a habitatge habitual i permanent i el beneficiari ha de ser titular del mateix. Per garantir que els ajuts arribin a les famílies amb majors necessitats econòmiques, el nivell de renda del sol·licitant no podrà superar el Salari Mínim Interprofessional. En el cas d'unitats familiars de 2 persones, els ingressos familiars no podran ser superiors a 1,30 el salari mínim. A partir de 3 membres, s'aplicarà l'1,30 del SMI+0,15 per cada membre addicional. La quantia de la subvenció que es concedirà serà d'un màxim de 175 euros.

Els sol·licitants hauran de presentar i acreditar les despeses a partir de factures i rebuts pagats per despeses de subministrament d'aigua, llum, gas o comunitat en el període comprès entre l'1 de maig de 2016 i el 30 de maig de 2017, i acompanyar la sol·licitud del nom i cognoms i número de NIF/NIE. El sol·licitant ha de ser el titular de la factura dels subministres que presenti com a justificants.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada