L'Ajuntament de Valls destina 12.000 euros a una nova campanya per la recollida selectiva

Des de finals de maig i durant els mesos de juny i juliol es durà a terme a tota la ciutat de Valls, així com a Fontscaldes i Masmolets, una campanya informativa sobre la recollida selectiva dels residus. Aquesta campanya es va iniciar la setmana passada a Picamoixons. Un informador recorrerà la ciutat, fent campanya de proximitat parlant directament amb les persones que van a llençar els residus als contenidors. Donarà consells a aquelles persones que ja separen els residus i solucionarà possibles dubtes sobre què cal dipositar a cada contenidor. També explicarà a les persones que no separen els residus els motius mediambientals i econòmics pels quals cal fer-ho, així com l'existència de serveis com la recollida d'andròmines, la possibilitat d'obtenir descomptes a la taxa de residus si s'utilitza la deixalleria...

A més, en aquesta campanya es distribuiran des de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament per a les persones empadronades a Valls, un joc de tres bosses de colors per facilitar la recollida selectiva a les llars de les fraccions de paper, vidre i envasos. L'horari de l'OAC és de dilluns a divendres de 9 del matí a 2 del migdia, i fins a Sant Joan els dimarts i dijous de 5 de la tarda a dos quarts de 8 del vespre.

Els objectius de la campanya són reduir la quantitat de residus que van a parar al contenidor gris del rebuig i incrementar els residus que són recollits selectivament, ja que des de fa diversos anys el percentatge de recollida selectiva a Valls es manté en el 40%. A més, també es vol reduir el percentatge d'impropis, tot allò que es diposita als contenidors de recollida selectiva però que no hauria d'anar-hi.

Cal recordar que tot el que es diposita al contenidor gris acaba sent incinerat, mentre que si es diposita als contenidors de recollida selectiva es pot reciclar. A més, la gestió dels residus dipositats al contenidor gris comporta una major despesa a l'Ajuntament.


Aquesta campanya és executada per la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Valls i és finançada íntegrament pels sistemes integrats de gestió (SIGs) Ecoembes i Ecovidrio, encarregats de la gestió dels sistemes de recollida selectiva d'envasos de vidre, envasos lleugers i paper i cartró. El cost de la campanya ascendeix a 11.933,6 euros.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada