L'Ajuntament de Valls aprova un protocol contra les agressions sexistes en l'oci i la festa

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Valls ha aprovat el protocol contra les agressions sexistes en l'oci i la festa que, sota el lema 'La festa en pau!', s'aplicarà ja per la proper Festa Major de Sant Joan. Aquest dilluns, 12 de juny, han presentat el protocol les regidories que han impulsat el nou document, en concret, Bàrbara Flores d'Acció Cívica i Joventut, Marc Ayala de Cultura, Núria Gavarró d'Igualtat i Participació i Enric Garcia, de Seguretat Ciutadana i Protecció.

El protocol pretén, per una banda, sensibilitzar i donar resposta a la ciutadania davant les possibles agressions sexistes que poden donar-se en el marc de les festes i de l'oci. A la vegada, també pretén posar en coneixement dels diferents agents implicats en l'organització i el desenvolupament dels esdeveniments festius de la ciutat els mecanismes per lluitar contra aquests tipus d'actituds violentes i discriminatòries. En aquest sentit, es destaca que cal prevenir el fet que les festes, on pot augmentar el consum d'alcohol i, fins i tot d'altres drogues, poden ser àmbits on es reprodueixin conductes sexistes i discriminatòries i que, en contra d'això, cal assegurar que siguin sempre espais de convivència on tothom pugui expressar-se lliurement i amb seguretat. El protocol és el resultat de la moció aprovada pel ple de l'Ajuntament de Valls.

Concretament, els objectius del protocol són promoure una ciutat igualitària, lliure d'actituds sexistes i discriminatòries; sensibilitzar contra aquestes actituds; promoure que les festes es puguin viure de forma respectuosa gràcies a la complicitat de tots i totes contra la violència sexista; que en els espais de festa no hi hagi discriminacions per raó de gènere; donar una resposta col·lectiva, amb corresponsabilitat davant de qualsevol agressió o discriminació, i apoderar l'entorn, per poder actuar davant qualsevol agressió o discriminació.

El document amplia el seu àmbit d'actuació a tot tipus de violències per raó de gènere, tan dones com col·lectiu LGTBI i vol lluitar contra les conductes sexistes que contribueixen a la desigualtat i la discriminació. Així, el document vol ser una eina tant de sensibilització com de resposta davant situacions sexistes o discriminatòries. D'aquesta manera, el protocol fixa pautes sobre com actuar davant casos de violència sexista i contra la diversitat afectiva sexual. En funció del nivell d'agressió, s'estableix que els afectats poden dirigir-se als punts d'atenció i informació de l'esdeveniment festiu, als serveis mèdics ubicats a l'espai festiu o, en els casos de major gravetat, a urgències del Pius Hospital. A més, determina que si la conducta observada va més enllà de l'assetjament i pot ser considerada agressió els afectats han de posar-se en contacte directament amb el 112, amb Policia Local o Mossos d'Esquadra

Per a l'elaboració del document s'ha fet amb un treball transversal que inclou les regidories d'Acció Cívica i Joventut, Cultura, Participació Ciutadana i Igualtat, Seguretat Ciutadana, comptant amb la participació dels diferents agents d'activitats d'àmbit festiu i d'oci de la ciutat i els cossos de seguretat.

El protocol s'estrenarà ja per la Festa Major de Sant Joan. Prèviament, es realitzaran sessions formatives i d'informació a agents de la Policia Local i membres de l'organització dels esdeveniments. El protocol es podrà consultar a la web de l'Ajuntament de Valls i, a més, s'han elaborat tríptics i material divulgatiu que es es lliurarà en actes de la festa major, en especial els concerts del solstici de la Festa Major a l'aparcament del Barri Vell. A més, en aquest punt s'hi instal·larà una carpa informativa permanent durant tots els concerts. (Foto: Ajuntament de Valls).
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada