L'Ajuntament de les Piles informa de les mesures davant l'augment de nitrats a l'aigua

Mitjançant els controls de qualitat de l'aigua que es fan de forma periòdica, l'Ajuntament de Les Piles ha detectat un augment en el nivell de nitrats superior a 50 mg/l en la zona que subministra a Biure de Gaià, Les Piles, Guialmons i Sant Gallard. D'acord amb els criteris de la FAO-OMS, la ingesta tolerable de nitrats és de 219 mg/dia per persona. Malgrat això, cal tenir en compte que en determinades persones i en alguns grups de població, la ingesta habitual de quantitats elevades de nitrats pot produir una alteració de la capacitat de transport d'oxigen de la sang.

Aquests grups de població més sensibles són les dones embarassades i els lactants, així com els adults amb acidesa gàstrica reduïda. També afecta a altres col·lectius amb alteracions poc freqüents com els individus amb dèficits hereditaris de la forma reduïda de la nicotinamida-adenina-dinucleòtid (NADH); els individus amb una activitat disminuïda de l'enzim metahemoglobina reductasa, als eritròcits; i els individus amb anomalies estructurals de l'hemoglobina (Hb-Ms).

Per això es recomana que les persones incloses dins d'algun grup de risc dels  esmentats, s'abstinguin de consumir aigua de la xarxa per a beure o cuinar. El grup de més risc són els lactants alimentats amb llet artificial, per la qual cosa, a l'hora de preparar biberons, cal utilitzar aigua envasada. Encara que l'aigua tingui elevats continguts de nitrats, es pot utilitzar per a dutxar-se, rentar la roba o rentar els estris de cuina, sense risc per a la salut. Per a consultes, cal posar-se en contacte amb l'Ajuntament de Les Piles.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada