L'Ajuntament de Bràfim assumeix la titularitat i la gestió de la piscina que tenia el CEB

La piscina i les instal·lacions esportives situades a la partida de l'Ermita, que han estat gestionades pel Club Esportiu Bràfim (CEB) des del 1977 i que eren d'ús privat tan sols per als seus socis, passen a partir d'ara a ser de titularitat i gestió municipals a tots els efectes, i obertes a tots els veïns del municipi. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Bràfim posa fi a una situació il·legal, ja que el club ocupava i gestionava un espai públic de manera irregular des del 2002. Després d'un llarg procés de negociacions amb l'entitat, dijous, 15 de juny, al vespre, es va exposar la situació als brafimencs durant una sessió informativa pública molt concorreguda.

L'equip de govern municipal, encapçalat per l'alcalde, Xavier Rius, es va comprometre  a obrir la piscina a tothom tan aviat com sigui possible, una vegada s'hagin resolt les mancances tècniques de la instal·lació, i va anunciar que es redactarà el reglament d'ús i s'establiran preus públics, alhora que es faran inversions per millorar i adequar totes les instal·lacions  esportives. L'Ajuntament actual està "compromès amb la legalitat, la transparència i l'ètica política", assegura Xavier Rius, i afegeix que "l'equip de govern no defuig la seva responsabilitat ni mira cap a una altra banda. La irregularitat de la situació és prou greu". L'alcalde reconeix la tasca del CEB i proposa que continuï amb la gestió d'aquest espai per mitjà d'una concessió demanial però sempre com a equipament públic municipal obert a tothom.

L'any 2002, havia finalitzat el contracte d'arrendament al CEB dels terrenys municipals de la partida de l'Ermita, després de 25 anys. El 2004, l'espai va passar a ser declarat equipament esportiu públic pel Pla d'Ordenació Urbana Municipal de Bràfim aprovat per la Comissió d'Urbanisme de Tarragona. Els anys 2008 i 2009, el club va voler regularitzar la situació i l'Ajuntament ho va intentar sense èxit.

El gener del 2016, el nou equip de govern d'ERC va començar de nou les reunions per posar fi a una situació il·legal insostenible. Entre el 2016 i enguany, s'han fet fins a quatre reunions, i hi han mediat la Diputació de Tarragona i el Departament de Governació de la Generalitat, però el resultat sempre ha estat la negativa del club a qualsevol solució. A l'Ajuntament l'empara fins i tot una resolució judicial. Tan sols queda per resoldre la quantitat de la indemnització a la qual té dret el CEB.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada