L'Ajuntament d'Aiguamúrcia informa sobre les millores d'abastament d'aigua de les Pobles

L'Ajuntament d'Aiguamúrcia va organitzar divendres, 16 de juny, una xerrada al Cafè de Les Pobles amb tot el veïnat del nucli per a informar de les actuacions que s'estan duent a terme en el tema de les millores d'abastament d'aigua al poble. La reunió va comptar amb la presència dels tècnics que en el seu dia van elaborar el Pla director de l'abastament d'aigua al municipi, Josep Baudés i Antoni Ruiz de Castroviejo, i del tècnic que ha redactat el projecte del nou dipòsit de les Pobles, Antoni Canals.

En la reunió es va informar de les millores a la xarxa que s'estan duent a terme en aquests moments amb l'objectiu de garantir el subministrament durant l'estiu i les que es van dur a terme durant l'estiu passat: separació del punt d'aigua dels pagesos de la resta de xarxa i suport addicional de dos pous als quals s'està fent arribar l'electricitat per tal de que els veïns propietaris no hagin de patir cap despesa addicional. També es van presentar els projectes que donaran solució de forma definitiva a la problemàtica de l'aigua en aquest nucli.

Primer es va presentar el projecte del nou dipòsit de Les Pobles que solucionarà dos problemes endèmics: la poca capacitat d'emmagatzematge que té el dipòsit actual, molt petit per la població del nucli, i la terbolesa existent a l'aigua cada vegada que plou, ja que un dels dos dipòsits servirà per a la decantació i filtratge cap a l'altra. Aquest projecte compta ja amb una subvenció del 90% de l'Agència Catalana de l'Aigua i la resta de finançament anirà a càrrec de l'Ajuntament. Aquest projecte s'executarà a la major brevetat possible ja que es considera prioritari per al bon funcionament de la xarxa d'aigua.

L'altre projecte presentat és el d'una planta desnitrificadora que solucionarà el problema dels nitrats del pou del poble de forma ecològica i amb un cost de manteniment molt baix. En aquest moment s'ha presentat a la convocatòria de subvencions i tan aviat com l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) hi doni el vist-i-plau i el subvencioni també es portarà a terme.

L'alcaldessa, Fina Bartolí, va aprofitar per donar les gràcies al veí de les Pobles Josep Galofré, amb el pou del qual l'estiu passat es va poder garantir el subministrament d'aigua a la població, i va tenir un record al treball dels regidors que cada estiu han sofert els problemes de la dificultat de subministrar l'aigua necessària per a la població. La reunió va comptar amb un bon nombre d'assistents, que en acabar van poder aprofitar per parlar dels temes que els preocupaven amb l'alcaldessa.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada