L'ACA licita els projectes de les depuradores del Pla de Santa Maria, Sarral i Vallmoll

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha tret a concurs la redacció dels projectes d'ampliació i construcció de les Estacions Depuradores d'Aigües Residuals (EDAR) del Pla de Santa Maria, Sarral i Vallmoll, on també es dissenyaran els futurs col·lectors en alta. En tots els casos, existien ja uns projectes previs que no es van executar i que han quedat obsolets, per la qual cosa es requereix una nova redacció.

L'actual EDAR del Pla de Santa Maria va ser construïda al 1993. En data abril de 2008 es va redactar el Projecte constructiu de l'ampliació i millora de l'estació depuradora d'aigües residuals del Pla de Santa Maria que tenia per objecte adaptar la planta al creixement de població que havia sofert el municipi, a la connexió al clavegueram municipal de les aigües procedents del polígon del municipi i a l'increment de cabal estimat a partir de les expectatives que hi havia de creixement en el moment de la seva redacció.

Atès el temps transcorregut des de redacció del projecte, és necessari actualitzar-lo pel que fa
a les normatives que van servir de base per a la seva redacció adaptant-lo i revisant també els diferents càlculs que han servit pel dimensionament de les instal·lacions. És necessari també analitzar la previsió de les dades de població que en el seu dia va facilitar l'Ajuntament per tal de confirmar el cabal de disseny d'ampliació de la planta.

Per altra banda, el projecte del 2008 preveu l'eliminació de fòsfor i la desinfecció de l'aigua tractada mitjançant la dosificació de clor, processos que ja no es consideren necessaris de cara a la futura ampliació. Per això, és necessari redactar un nou projecte que es licita per un total de 127.050,00 euros i un termini d'execució de sis mesos.

En el cas de Sarral, el 14 de març de 2008, l'ACA va adjudicar definitivament el contracte Col·lectors en alta i estació depuradora d'aigües residuals de Sarral però les obres finalment no van ser executades. Atès el temps transcorregut i la necessitat de buscar un nou emplaçament diferent del previst per a la ubicació de la EDAR, es fa necessari redactar un nou projecte per al sanejament i depuració del nucli de Sarral. L'objecte d'aquesta licitació consisteix en la redacció del projecte constructiu de la nova estació depuradora amb un pressupost de licitació de 84.700 euros i sis mesos de termini de redacció.

Les dues alternatives d'ubicació de l'EDAR de Sarral, estudiades per l'ACA són, en primer lloc, una parcel·la de titularitat municipal situada al costat de l'antiga EDAR en desús, i en segon lloc una parcel·la a uns 700 de distància tot seguint el curs fluvial del riu de Vallverd. En ambdós casos caldrà valorar les actuacions necessàries per a l'adequació del camí d'accés i la necessitat de conduir o no les aigües mitjançant col·lector en gravetat o impulsió.

Finalment, al febrer del 2008 també es va redactar un Projecte d'obra per a la construcció de l'estació depuradora d'aigües residuals i col·lectors en alta de Vallmoll, que definia el tractament i les instal·lacions necessàries de l'EDAR i per a la construcció dels col·lectors en alta. Al gener de 2010 es va aprovar el projecte, no obstant, atès el temps transcorregut des de l'aprovació del projecte, es dubta que es puguin executar les obres descrites.

Per aquest motiu, l'ACA considera necessari redactar un nou projecte per al sanejament i depuració de Vallmoll. Aquest s'ha de fer d'acord amb la proposta de criteris de tractament adequat planificat en el Programa de mesures del Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya 2016-2021. La redacció té un pressupost de licitació de 76.230 euros i un termini de finalització de sis mesos.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada