La Generalitat dóna llum verda a l'adopció de la bandera oficial de Vilanova de Prades

La Generalitat de Catalunya ha donat conformitat a l'adopció de la bandera del municipi de Vilanova de Prades. El dia 31 de maig de 2016, l'Ajuntament va sol·licitar assistència tècnica per a l'elaboració d'un projecte sobre la seva bandera municipal i el 23 de desembre del mateix any, el Ple del Consistori va acordar aprovar inicialment una proposta basada en l'escut heràldic municipal, que incorpora un castell, senyal propi del municipi, i les armes dels comtes de Prades.

El 3 d'abril, l'Ajuntament de Vilanova de Prades va trametre al Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge l'aprovació definitiva i, l'11 d'abril, la Direcció General d'Administració Local va emetre un informe favorable. Finalment, el 22 de maig, l'Institut d'Estudis Catalans va emetre un informe favorable sobre la proposta de bandera aprovada per l'Ajuntament, que manté el castell i les armes dels comtes de Prades presents en l'escut municipal i prescindeix de les figures dels castanyers.

Es tracta d'una bandera apaïsada, de proporcions dos d'alt per tres de llarg, dividida verticalment en dues parts. La primera, blanca, amb el castell negre, de portes i finestres blanques de l'escut. I la segona, quarterada en aspa, amb els triangles superior i inferior grocs, cadascun amb quatre pals vermells, i amb els triangles dels costats de color blau clar, amb un sembrat a portell de flors de lis grogues.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada